kiránduló férfi

Egész Európát körbeutazhatjuk ezzel a bérlettel

Az Interrail-bérlet használata az európai utazók számára az 1970-es évek óta igazi rítus. Természetesen azóta sok minden megváltozott Európában, de az Interrail-bérlet továbbra is a legmegfelelőbb utazási jegy. Íme, egy kis útmutató.

Mi az az Interrail-bérlet?

Az Interrail-bérlet egy olyan jegy, amely lehetővé teszi az európai utazók számára, hogy meghatározott számú napig vagy akár hónapig vonattal és komppal járják a kontinenst. Az Interrail globális bérlete 33 európai ország több mint 40 ezer úti céljára érvényes, míg az Interrail egy országra szóló bérlete értelemszerűen egyetlen szabadon választott országra érvényes.

Az elmúlt években az Interrail-bérletek fizikai papírjegyek voltak, és bár továbbra is lehet papíralapú bérleteket vásárolni és használni, most már mobilalkalmazásként is elérhetők.

Ez is érdekelhet: Olcsó sör és ingyenes programok: ez Nyugat-Európa legolcsóbb úti célja

Mely országokba látogathatunk el az Interrail-bérlettel?

Az Interrail Global Pass a következő országokban érvényes: Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Nagy-Britannia, Írország, Horvátország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Montenegró, Észak-Macedónia, Norvégia, Lengyelország, Németország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, Magyarország és Olaszország.

​Melyik Interrail-bérletet érdemes megvásárolni?

Az Interrail útvonaltervezője segíthet meghatározni, hogy melyik bérlet a legmegfelelőbb számunkra, de ha nagyobb területet szeretnénk bejárni, akkor a Global Pass a legkézenfekvőbb választás. Azok viszont, akik egy úti célt szeretnének alaposan bejárni, a One Country Pass a legjobb opció.

Mennyibe kerül?

Az Interrail-bérlet ára több tényezőtől is függ, többek között attól, hogy hány évesek vagyunk, és hány napot szeretnénk utazni. Az Interrail meghatározása szerint a 12 és 27 év közötti fiatal utazók 194 eurót fizetnek a legolcsóbb Global Passért, amely egy hónap alatt négy napra szóló vonatozást tesz lehetővé. A három hónapos korlátlan bérlet ára pedig 711 euró. A 28 és 59 év közötti felnőttek ugyanezért a bérletért 258, illetve 947 eurót fizetnek. Az Interrail kedvezményeket kínál az időseknek (60 évesnél idősebb utazóknak), akik ugyanezekért a bérletekért 232 eurót, illetve 853 eurót fizetnek.

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!


A figyelmetekbe ajánljuk