La Boquería piac
Shutterstock

A barcelonai La Boquería piaca

Magyar piac is Európa legjobbjai között

Francia, spanyol, portugál, osztrák és egy magyar piac is a lista elején.

A piacok között is akadnak kiemelkedőek, amiket a Vince gyűjtött össze a thegourmetjournal listája alapján, és rangsorolta őket.

1. Foodhallen (Amszterdam)

Az amszterdami Foodhallen piacon több mint 20 stand kívál különféle nemzetközi ételeket.

Lehet enni tacot, suhit, de még spanyol tapas is kapható. Ezenfelül finom italok, belga sörök és nemzetközi borok is kóstolhatók. Amszterdam leghíresebb piaca az Oud West kerületben található. Egész délután és este nyitva tart, így tökéletes hely ebédre, uzsonnára és vacsorára is.

2. La Boquería (Barcelona)

A La Boquería közvetlenül Barcelona turisztikai központjában, a Las Ramblasban található, így a turisták gyakrabban látogatják, mint a helyiek. Ennek ellenére ez a piac megérdemel egy látogatást. Csodálatos fotókat lehet készíteni a színes gyümölcs- és gyümölcslébódékról, valamint halak, diófélék és egyéb friss élelmiszerek széles választéka is kapható itt.

3. Markthalle Neun (Berlin)

A sokszínű piac Berlin központjában található, kiemelkedően bőséges kulináris kínálatokkal. .

A standokon megkóstolhatjuk a legjobb német ételeket és a nemzetközi konyhák finomságait. Kedden, pénteken és szombaton a friss élelmiszereket felsorakoztató hagyományos piacot tartanak. A Markthalle Neun vasárnap kivételével minden nap nyitva tart.

Ha szeretjük a különleges harapnivalókat, akkor a legjobb alkalom a látogatásra csütörtökön van, amikor a „Street Food csütörtök” kerül megrendezésre. A barátságos versenyen standokat igyekeznek egymást túlszárnyalni, hogy megmutathassák legjobb kulináris alkotásait.

4. Naschmarkt (Bécs)

Messze a legnépszerűbb piac Bécsben.

A hétvégi bolhapiaccal kiegészülve a nagy területen elnyúló szabadtéri piacon mintegy 120 friss és készételeket kínáló bódé található. Megkóstolhatjuk a tipikus bécsi ételeket, viszont indiai, olasz és vietnami ételeket kínáló ételárusok is találhatók a Naschmarkton.

5. Nagyvásárcsarnok (Budapest)

Az 1800-as évek végén épült budapesti központi piac nem csupán a kulináris kínálata miatt kihagyhatatlan, hiszen maga az épület is az egyik legszebb a piacok között.


A Nagyvásárcsarnok a főváros legrégebbi és legnagyobb piaca. A komplexum három szinten várja a látogatókat szuvenír boltokkal, hagyományos piaccal és olyan jellegzetes magyar gyorsételekkel, mint a lángos és a kolbász. A leghíresebb magyar finomságok, a tokaji borok, libamáj és a piros paprika, is beszerezhetőek itt. Ha egy nyugodt kikapcsolódásra vágyunk, inkább a hét közben látogassunk el ide.

A többi 5 piac a listán

  • Reffen (Koppenhága, Dánia)
  • Mercado da Ribeira (Lisszabon, Portugália)
  • Borough Market (London, Nagy-Britannia)
  • Mercado San Miguel (Madrid, Spanyolország)
  • Marché des Enfants Rouges (Párizs, Franciaország)


A figyelmetekbe ajánljuk