granada, spanyolorzság

Olcsó sör és ingyenes programok: ez Nyugat-Európa legolcsóbb úti célja

Az Omio nevű utazási weboldal rangsorolta a legjobb európai úti célokat azoknak, akik kis költségvetésből szeretnének utazni.


Ha olcsó nyugat-európai utazást keresünk, akkor egy új elemzés szerint a dél-spanyolországi Granada lehet a legjobb választás.

Ez is érdekelhet: Síelés és spórolás egyszerre? − 6 európai üdülőhely, ahol nem fogod lenullázni magad

Az oldal Belgium, Németország, Franciaország, Olaszország, Hollandia, Ausztria, Svájc, Németország, Franciaország, Hollandia, Ausztria és Spanyolország 100 legnépszerűbb úti célját választotta ki. Ezután a városokat az ingyenes látnivalók száma, a helyi közlekedés megfizethetősége, valamint az étel- és italárak alapján rangsorolta, továbbá a városnéző túrák költségeit és a nyilvános ivókutak számát is megvizsgálta..

Ahogy említettük már, az Omio szerint a dél-spanyolországi Granada a legjobb európai úti cél egy olcsó nyaraláshoz. Az andalúziai városban tucatnyi ingyenes tevékenységet – egészen pontosan 112-t – találhatunk, amibe beletartozik 10 ingyenes múzeum is.

A jelentés szerint a granadai városnéző túrák az egyik legolcsóbbak Európában, körülbelül 6 euróba, nagyjából 2500 forintba kerülnek. A városban az esti szórakozás is kedvező árú: 86 bár és éjszakai klub közül válogathatunk, a sör ára pedig alig több mint 2 euró, ami Budapesten is átlagosnak számít már.

A kutatás azt is megállapította, hogy Granadában 1011 ingyenes wifi-pont és 143 nyilvános ivókút található. Ráadásul a hagyományos buszjegy 1,40 euróval az egyik legolcsóbb Európában.

Shutterstock

Az Omio emellett a második helyre tette a belgiumi Brugge-t, ahol 24 ingyenes látnivalót lehet megnézni, amiből hat múzeum. Meglepő módon Velence a harmadik helyre került a rangsorban. Bár a város köztudottan túlárazott, úgy tűnik, van mód arra, hogy Velencét kis költségvetésből is meglátogassuk.

A legfontosabb látnivalók közül sok ingyenes, köztük a Szent Márk tér, a Sóhajok hídja és a Rialtó-híd, ahonnan pazar kilátás nyílik a Canal Grande-ra. Valószínűleg a 22 ingyenes múzeum az, ami miatt Velence a dobogóra került, illetve a 186 nyilvános ivókút.


A figyelmetekbe ajánljuk