A Twitter logója.

A Twitter alapítója szerint kifejezetten jó dolog, hogy Musk megvásárolta a platformot

A Twitter társalapítója, Jack Dorsey hétfőn elmondta, hogy teljes mértékben támogatja azt, hogy Elon Musk felvásárolja a közösségimédia-vállalatot.


Musk és a Twitter igazgatótanácsa olyan megállapodást kötött, amelynek értelmében a SpaceX-alapító 44 milliárd dollárt fizet a vállalat magánkézbe vételéért.

És bár Dorsey már nem vezérigazgató – és végső soron nem sok beleszólása volt az ügybe, eltekintve attól, hogy az igazgatótanács tagja –, érdekes, hogy az az ember, aki 2006-ban a platform első tweetjét küldte el, azt mondja, hogy „Elon az egyetlen megoldás, amiben megbízom".

Imádom a Twittert. A Twitter áll a legközelebb a globális tudatossághoz. Nekem csak az ötlet és a szolgáltatás számít, és mindent megteszek, hogy mindkettőt megvédjem. A Twitter mint vállalat mindig is az egyetlen problémám és a legnagyobb bánatom volt. A Wall Street és a hirdetési modell tulajdonába került. A Wall Street-től való visszavétele a helyes első lépés

– írta Dorsey egy második tweetben, a Radiohead 2000-es Everything in its Right Place című dalának linkjét követően.

Ezután Dorsey kifejtette, hogy valójában nem gondolja, hogy bárkinek is birtokolnia kellene a Twittert. Ha azonban valaki mégis birtokolni akarja, akkor Musk a megfelelő személy.

Külön érdekesség, hogy Dorsey nettó vagyonát nagyjából 7,3 milliárd dollárra becsülik, ami sosem jöhetett volna össze anélkül, hogy ne lett volna magántulajdonban a platform, amelynek létrehozásában ő segített.

Forrás: Gizmodo

A figyelmetekbe ajánljuk