Elon Musk mosolyog.

Akár hitelt is felvenne – Elon Musk továbbra is meg akarja szerezni a Twittert

A SpaceX és a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez benyújtott új beadványában azt állítja, hogy 46,5 milliárd dolláros finanszírozást biztosít a Twitter megvásárlásához.


Ez egy újabb meglepő fordulat a milliárdos azon törekvésében, hogy átvegye a céget, és egy olyan platformmá alakítsa, amely szerinte a „szólásszabadság befogadó arénája" lesz.

Az összeg majdnem fele, 21 milliárd dollár, a bejelentés szerint saját zsebből származik. A további 12,5 milliárd dolláros rész pótlására Musk kész több milliárd dollárnyi hitelt felvenni több különböző bankon keresztül. 13 milliárd dollár pedig a terv szerint a Tesla részvényeiből származik majd.

Ez egy érdekes fejlemény, különösen, ha figyelembe vesszük a találgatásokat arról, hogy Musk valóban képes lesz-e elég pénzt összekaparni – és persze elég meggyőző érvet felhozni a Twitter igazgatótanácsának és részvényeseinek.

Végül is Musk egy múlt heti interjúban elárulta, hogy egyáltalán nem érdekli a gazdaságosság, ami azt jelenti, hogy elvi okok miatt van benne egy üzletben, nem pedig azért, hogy pénzt keressen.

Ez egy bizarr hét volt. Miután Musk a múlt héten felajánlotta, hogy 43 milliárd dollárért, azaz részvényenként 54,20 dollárért megveszi a Twittert – nem sokkal azután, hogy kiderült, hogy a Twitter részvényeinek 9,2 százalékát vásárolta meg –, visszautasította, hogy helyet foglaljon a Twitter igazgatótanácsában.

Hogy megvédje magukat a felvásárlással szemben, a Twitter igazgatótanácsa úgy döntött, hogy a múlt hét végén jóváhagyja a mérgező pirulára vonatkozó rendelkezést, amely rendkívül drágává és bonyolulttá teheti Musk felvásárlási szándékait.

Röviden: a labda a Twitter térfelén pattog. Az igazgatótanács még mindig elutasíthatja az ajánlatot, ebben az esetben Musk minden bizonnyal kiszáll cégből és eladja a részvényeit.

Egyelőre nem világos, hogy Musknak lesz-e átfogó terve arra vonatkozóan, hogy meggyőzze a Twitter igazgatótanácsát. Tekintettel arra, hogy több nagy részvényes máris gúnyolódott a Tesla-vezér ajánlatán, nem valószínű, hogy a vállalat egyszerűen beadja a derekát és átadja a kulcsokat.

Forrás: Futurism


A figyelmetekbe ajánljuk