Elon Musk egy bemutatón beszél.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója még mindig dühös, amiért a Fehér Ház nem igazán tesz említést a vállalatáról – és azt akarja, hogy ezt az elnök is tudja.


A milliárdos kedden a CNBC-nek azt mondta, hogy senki sem fogja megnézni Joe Biden elnök Európai Unió helyzetéről szóló beszédét. Úgy néz ki azonban, hogy Musk figyelte az elnök bejelentését, mivel a beszéd alatt a Twitteren szidta Bident a Tesla vélt lekezelése miatt.

Senki sem nézi az Unió helyzetéről szóló beszédet

–írta Musk.

Később egy tweet formájában egyenesen Bidennek panaszkodott:

A Tesla több mint 50 000 amerikai munkahelyet teremtett az elektromos járművek piacán, és több mint kétszer annyit fektet be, mint a GM és a Ford együttvéve.

Musk egyoldalú viszálya Bidennel abból fakad, hogy a milliárdos azt gondolja, hogy az elnök szándékosan nem vesz tudomást a milliárdos cégeiről.

Musk javára legyen mondva, hogy úgy tűnik, hogy a Fehér Ház kihagyja a Teslát az elektromos járművek gyártásával kapcsolatos kommentárokból. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a cégnek problémás a múltja a szakszervezeti törekvésekkel kapcsolatban, emellett Musk nyilvános ellenállása Biden elektromos autó-adójóváírásával szemben sem segít a Tesla helyzetén.

Biden azonban nemrég elismerte a Tesla vezető szerepét az EV-k terén, ám Elon Muskot ismerve ez a konfliktus egy darabig még biztos fenn fog maradni.

Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk