elon musk

Ha tényleg ilyen főnök Elon Musk, mi nem biztos, hogy dolgoznánk nála

Napjaink első számű multimilliárdosáról, Elon Muskról mát rengeteg dolgott hallhattunk vagy olvashattunk, de talán azt, hogy milyen főnök lehet a hétköznapokban még nem igazán tudjuk. A CNBC amerikai televíziós csatorna hírportálja azonban hozzájutott két e-mailhez, amelyeket a mérnök küldött dolgozóinak a belső vállalati levelezőrendszeren keresztül.A szóban forgó leveleket még októberben küldte a Tesla alkalmazottjainak Musk. Körülbelül akkor, amikor a vállalat rekord eredményekről számolt be a negyedéves pénzügyi jelentésében annak ellenére, hogy az ágazat komoly problémákba ütközött a globális chiphiány miatt.

A következő két e-mailben azonban teljesen más témában fejtette ki álláspontját a milliárdos. Az egyikben a munkahelyi zenehallgatás etikettjét tagalja, míg a másik, keményebb hangvételű üzenetben emlékeztet mindenkit, hogy ki a főnök.

Zenehallgatás

Címzett: Mindenki

Feladó: Elon Musk

Dátum: október 3., vasárnap

Tárgy: Zene a gyárban

Csak annyit akartam mondani, hogy kifejezetten támogatom, hogy zene szóljon a gyárban, valamint minden olyan apróságot, ami élvezetesebbé teszi a munkát.
Egy munkatárs ebben a pillanatban küldött nekem egy üzenetet, amelyben megkérdezte, hogy rendben van-e, ha fülhallgatóval hallgatja a zenét úgy, hogy csak az egyik füle van bedugva, így a másikkal tisztán hallja, ha felmerül valamilyen biztonsággal kapcsolatos probléma. Szerintem ez így teljesen rendben van.
Ezen felül azzal sincs semmi probléma, ha hangszóróból hallgatjátok a zenét egészen addig, amíg a kollégák egyetértésben vannak a zeneválasztást illetően.

Ha van bármi más, amiről úgy gondoljátok, hogy jobbá tenné a napjaitokat, kérlek, jelezzétek nekem. Nagyon sokat jelentene számomra, ha minden nap úgy jönnél dolgozni, hogy alig várod, hogy munkába állj!

Én vagyok a főnök

Címzett: Mindenki

Feladó: Elon Musk

Dátum: október 4., hétfő

Tárgy: Kérlek, olvasd el

Ha egy olyan e-mailt küldök, amely egyértelmű utasításokat tartalmaz tőlem, akkor a menedzserek számára csak az alábbi három művelet engedélyezett:

1.Küldj egy válasz e-mailt, amelyben kifejted, ha rossz utasítást adtam, és azt, hogy miért gondolod így. Velem is előfordul, hogy egész egyszerűen tévedek!

2.Ha nem egyértelmű, amit mondtam, kérj további felvilágosítást.

3.Hajtsd végre az utasítást.

Ha a fentiek egyike sem teljesül, akkor elvárt, hogy a menedzser azonnal felmondjon.

Köszönöm, Elon.

A CNBC más e-maileket is átnézett, amelyeket Musk az elmúlt hónapokban küldött. Többek között bátorító szavakat intézett a vállalat Berlin melletti új gyárán dolgozó alkalmazottakhoz, és egyetértett egy szeptemberi bullish elemzői felhívással, amely szerint a Tesla részvényei 3000 dollárig emelkedhetnek részvényenként – ha a vállalat jól teljesít.

(Haszon)

A figyelmetekbe ajánljuk