elon musk mutogat grimaszol

Elon Musk most épp egy óriási alagútrendszert építene ki Miami alatt

Elon Musk javaslatot nyújtott be egy hat mérföld (10 km) hosszú alagút építésére a floridai Miami egy része alatt.Elon Musk The Boring Company nevű vállalata fejezné be a projektet, amely kizárólag Tesla-járművekkel szállítaná az utasokat hét állomás között a föld alatt. Tehát a nem Tesla-járművek nem férnének hozzá a hurokrendszerhez.

Nagyon sok a forgalmi torlódás. Ez egy jó módja lenne annak, hogy a forgalom nagy részét enyhítsük

– mondta Michael Joseph , helyi rendőr.

A Boring Company-nak azonban nem ez lenne az első projektje, hiszen korábban már nyitott hasonló hurokrendszereket Kaliforniában és a nevadai Las Vegasban. Joseph 2021 márciusában már elárulta, hogy többször is beszélt Musk cégével egy földalatti közlekedési rendszerről, és egy papírt is benyújtott az alagútépítő cégnek felülvizsgálatra.

Minden tömegközlekedési rendszer legjobb része a könnyű hozzáférés, és Joseph nem tévedett abban, hogy a tranzit milyen hatással lehet Miami városára. A Kanadai Önkormányzatok Szövetsége szerint a tömegközlekedés kevesebb torlódást, gyorsabb ingázást, nagyobb kényelmet, nagyobb termelékenységet és alacsonyabb kibocsátást eredményez.

Azonban a Miamiban már meglévő közlekedési rendszerek miatt rengeteg kérdés felmerül az emberben. Kinek készül Musk új alagútja? Az ügyfeleknek gyalog kell-e eljutniuk a helyükről a hurokállomásra? És hogyan fognak átszállni, miután leszálltak, ha a közelben nincs busz- vagy vasútvonal?

Egyetlen rendszer sem tökéletes, és Musk kiegészítései és az új alagút olyan szolgáltatásokat nyújthat, amelyeket az emberek ténylegesen élveznének. De a meglévő busz- és vasúti rendszer mellett nehéz elképzelni, hogy egy kizárólag Tesla-autókat használó alagút az esztétikán és a szórakozási faktoron kívül milyen hozzáadott értéket képviselne.

(Futurism)

A figyelmetekbe ajánljuk