Elon Musk viccesen néz.

Egy nemrégiben készült interjú során a Föld egyik leggazdagabb embere ismét hajmeresztő dolgokat állított.


Musk a szóban forgó interjúban elmondta, hogy hatalmas vagyonnal rendelkezni nem is olyan rossz, különösen akkor, ha az ember nem magára költi el a pénzt.

Szerinte az emberek félreértik a körülötte kialakult jelenséget, mert ő nem úgy él, mint egy átlagos milliárdos, és nem költi a vagyonát luxuscikkekre.

Nincs jachtom, nem nyaralok, szóval nem arról van szó, hogy nagy lenne a személyes fogyasztásom. Egyetlen kivétel a repülőgép, de ha nem használom a gépet, akkor kevesebb munkaórám van

– mondta Musk.

Musk a továbbiakban azt is elmondta, hogy nincs saját háza, még a Tesla San Franciscóban lévő főhadiszállása vagy a SpaceX texasi telephelye közelében sem, ahol korábban egy 375 négyzetméteres villában lakott. Akkor hol alszik, ha eladta a lakását? Nos, mint kiderült, a barátaira támaszkodik.

A Twitter többségi tulajdonosa, egy kanapészörfös, aki előszeretettel száll meg mások vendégszobáiban. Ezután megjegyezte, hogy a pénze többnyire a cégeire és projektjeire megy, amelyek végső soron az emberiség javát szolgálják.

Azt hiszem, van néhány axiomatikus hiba, ami ehhez a következtetéshez vezet. Persze problémás lenne, ha évi több milliárd dollárt költenék a személyes dolgaimra, de ez nem így van

– mondta Musk arról a feltételezésről, hogy minden milliárdos rossz.

Forrás: Papermag


A figyelmetekbe ajánljuk