man watching Netflix

Netflix

Jövőre videójátékok is lesznek Netflixen

Ugyanúgy elérhetőek lesznek egy külön kategóriában a filmek és sorozatok mellett a platformon.


Jelenleg a Netflix az abszolút piacvezető a streamingversenyben, ugyanakkor vetélytársai egyre többen vannak és egyre gyorsabban zárkóznak fel, gondolhatunk akár a Disney+-ra, az Amazon Prime-ra, vagy éppen az HBO Maxra. Az új szereplők leginkább tartalomban próbálták eddig felvenni a versenyt, például a Disney esetében a Star Wars- és Marvel-sorozatok vonzereje sokat nyomott a latba.

A Netflix is sok pénzt öl jelenleg saját tartalmaiba, sok nullás szerződéseket kötve sikeres alkotókkal, hogy gyártsanak tartalmat a platform számára. Most viszont egy másik módszert is bevetnek a további növekedésre, hogy megtartsák vezető pozíciójukat.

A Netflix korábban is gyártott már videójátékokat konzolra és telefonra népszerű sorozatai mellé, az a terv, hogy jövőre már ezekhez nem kell telefon vagy konzol, hanem egyenesen a platformon keresztül játszhatunk majd velük egyéb játékok mellett. Szimplán csak Netflixen keresztül játszhatunk majd velük, extra felár nélkül. Ugyanakkor az nem tisztázott, hogy az előfizetések ára emelkedhet-e ettől.

Egyúttal megtalálta játékrészlegének vezetőjét is Mike Verdu személyében. Verdu a Facebook VR játékrészlegének alelnöke volt korábban, ahol az Oculus Rift, Quest és Go fejlesztésén is dolgozott. Később aztán az EA Games mobilos részlegét vezette, olyan játékokat felügyelve regnálása alatt, mint a Star Wars: Galaxy of Heroes, a SimCity BuildIt, a Plants vs. Zombies, vagy a Sims Free Play.

(Forrás: Engadget)


A figyelmetekbe ajánljuk