Egy szerb művésznő, Sanja Jankovic bort használ festék helyett illusztrációi készítésekor.


Sanja Jankovic szerb művésznő mindig is szeretett kísérletezni művészete terén. Amikor felfedezte, hogy borral is lehet egyedi képeket készíteni, nagyon megtetszett neki. Noha kihívás volt kevesebb színnel és árnyalattal dolgozni, az eredmény lenyűgöző lett. Jankovic a bor és az akvarell szó kombinációját alkalmazva winerellenek nevezi a technikát.

A szerb festőnő továbbá úgy véli, hogy nem csak a különböző árnyalatok, de az oxidáció és az erjedés is festik ezeket a képeket, amely bármely festékpigmentnél különlegesebb. A legelején Jankovic mindenféle bort felhasznált a művekhez, ám amikor ráébredt, hogy különböző márkák és minőségek másképp folytatnak interakciót a fehér vászonnal, szelektálni kezdett.

Game of thrones karakterektől a Mona Lisán át Marylin Monroe-ig Jankovic rengeteg híres karaktert megfestett már borból. A művésznő Instagram-fiókján keresztül követhetjük rajzait.

(Forrás: OddityCentral)

Friss

A virtuális valóság révén megismerhetjük az emberi pszichét is?

A virtuális valóság biztos pont lehet az emberismeretben a jövőben.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A fűszerek rengeteg egészségügyi hatással bírnak

A gyömbér, kurkuma és fahéj csak néhány azon fűszerek közül, melyek jelentősen javíthatják egészségünket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 dolog, amit soha nem szabad elfelejtened, ha depresszióval küzdesz

A depresszió elszívhatja az energiánkat, üresnek és fáradtnak érezhetjük magunkat. Ez pedig az élet minden területén megnehezít a mindennapjainkat. Vannak azonban apró lépések, amelyekkel jobban kontrollálhatjuk érzéseinket, ezzel javítva az általános közérzetünket. Ebből gyűjtöttünk össze négyet!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk