Eric Idle írta a forgatókönyvét, a színpadi verzió koreográfusa fogja rendezni.


Sokáig úgy volt, hogy a 20th Century Fox filmet készít a Monty Python Broadway-en bemutatott musicaléből, a Spamalotból, de miután a Disney megvásárolta a stúdiót, a projekt elhalt. Most viszont a Paramount megvette a megfilmesítési jogait és gőzerővel dolgozik az adaptáción.

A 2005-ben bemutatott Spamalot a Gyalog galopp alapján készült, de a történet számtalan téren eltér az eredetitől. Sokkal inkább mindkettő ugyanúgy Arthur király legendájáról szól Monty Python-féle abszurd humorral és néhány közös elemmel. Bemutatójakor hatalmas siker volt, 14 Tony-jelölésből 3-at el is hozott, ebből az egyik a legjobb musical díja volt, emellett hatalmas bevételt is generált.

Az adaptációt Casey Nicholaw fogja rendezni, aki Broadway veterán és aki a Spamalot színpadi verziójának koreográfusa volt, de emellett A mormon könyvének, az Aladdinnak, meg a Bajos csajok színpadi verziójának koreográfusa is volt. A forgatókönyvet pedig Eric Idle írta, aki az eredeti Spamalotnak is az alkotója, emellett a produceri feladatokból is kiveszi a részét majd. Egyelőre nem tartanak még a castingnál, a Broadway-en Tim Curry játszotta a főszerepet, írja a Variety.

Friss

Kiderült, mi okozza az északi fényt

Bár az északi fény a világ talán leglátványosabb természeti jelensége, kialakulásának okával eddig nem voltak teljesen tisztában a tudósok. Egy frissen közölt tanulmányban viszont úgy tűnik, sikerült leírni, hogy mitől alakulnak ki az északi égbolton megjelenő kék, zöld és lila hullámzások.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 06.14.

Hétfő reggel Jaoquin Phoenix gondolatait idézzük, aki a kitartás fontosságára hívja fel a figyelmünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Az igazi nyári frissítő – hideg gyümölcsleves recept

Ha még nem próbáltad, itt az ideje elkészítened ezt a bársonyos, hűsítő gyümölcslevest!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk