Hiphop musicalt mutat be a Disney+

Óriási sikernek örvendett 2015-ös bemutatóját követően a Hamilton: An American Musical című Broadway-darab, mely Alexander Hamilton alapító atya életét mutatja be. A darab különlegessége, hogy hiphop, rap, R&B és soul stílusú dalok hallhatóak benne, valamint, hogy afroamerikai színészekre osztották szinte az összes történelmi alak szerepét.


A Broadway-darab licenszjogait pedig a Disney+ vásárolta meg, hogy elkészíthesse a musical filmadaptációját. A filmet eredetileg 2021 októberében mutatták volna be a mozikban, de a készítők végül úgy döntöttek, hogy még ezen a nyáron a nagy közönség elé tárják a Hamiltont, méghozzá a streamingszolgáltatón. A mozi első előzetese meg is érkezett, melyből kiderül, hogy a pontos bemutató július 3-án lesz.

Hamilton | Official Trailer | Disney+ www.youtube.com

Nem csoda, hogy a film készítői végül az óriási népszerűségnek örvendő Disney+ mellett döntöttek, hiszen a darab is nagy jelentőséggel bír színháztörténetileg: 2016-ban rekordszámú, összesen tizenhat Tony-díj jelölést kapott, valamint a dráma kategóriában elnyerte a Pulitzer-díjat.

A filmet Thomas Kail rendezte, főszereplői között pedig megtaláljuk Lin-Manuel Mirandát, Leslie Odom Juniort, valamint Phillipa Soo-t.

A figyelmetekbe ajánljuk