monty python spamalot
Eric Idle írta a forgatókönyvét, a színpadi verzió koreográfusa fogja rendezni.


Sokáig úgy volt, hogy a 20th Century Fox filmet készít a Monty Python Broadway-en bemutatott musicaléből, a Spamalotból, de miután a Disney megvásárolta a stúdiót, a projekt elhalt. Most viszont a Paramount megvette a megfilmesítési jogait és gőzerővel dolgozik az adaptáción.

A 2005-ben bemutatott Spamalot a Gyalog galopp alapján készült, de a történet számtalan téren eltér az eredetitől. Sokkal inkább mindkettő ugyanúgy Arthur király legendájáról szól Monty Python-féle abszurd humorral és néhány közös elemmel. Bemutatójakor hatalmas siker volt, 14 Tony-jelölésből 3-at el is hozott, ebből az egyik a legjobb musical díja volt, emellett hatalmas bevételt is generált.

Az adaptációt Casey Nicholaw fogja rendezni, aki Broadway veterán és aki a Spamalot színpadi verziójának koreográfusa volt, de emellett A mormon könyvének, az Aladdinnak, meg a Bajos csajok színpadi verziójának koreográfusa is volt. A forgatókönyvet pedig Eric Idle írta, aki az eredeti Spamalotnak is az alkotója, emellett a produceri feladatokból is kiveszi a részét majd. Egyelőre nem tartanak még a castingnál, a Broadway-en Tim Curry játszotta a főszerepet, írja a Variety.

A figyelmetekbe ajánljuk