5 tárgy, melyben ritka kincs rejlik
Aligha akad olyan ember a világon, aki nemet mondana egy neki felkínált kincsre – persze az egyáltalán nem mindegy, hogy mit is értünk pontosan a kifejezés alatt. Egy lakatlan szigeten elásott faláda mesés tartalmán vagy az eljegyzési gyűrűn csillogó drágakövön túl is léteznek kincsek: az autózás során megélt szabadság, egy ízletes ebéd vagy emberi kezek munkáját dicsérő tárgy – ami közös, az a bennük rejlő érték.

Az elektromos roadster

A Wiesmann Project Thunderball nevet viselő modellje

Wiesmann

Időtlen dizájn, minőségi karosszéria és személyre szabott egyéniség – olvasható a Wiesmann weboldalán a Project Thunderball fantázianevet viselő elektromos roadsterről. A tökéletesített és továbbfejlesztett jármű egyesíti azokat a tulajdonságokat, amelyek az elektromos autókat olyan lenyűgözővé teszik: a márka mérnökei nem egyszerűen a világ első tisztán elektromos hajtású kabrió sportautóját hozták létre, hanem egy olyan járművet, amely képes átadni a páratlan Wiesemann-élményt. A Thunderball már előrendelhető.

Az ékszerdoboz

net-a-porter.com

A kincses ládikó megálmodója, Silvia Furmanovich egy brazíliai utazása során figyelte meg, hogy szakképzett mesteremberek, hogyan vágnak gyönyörű mintákat fadarabokba. Ennek a technikának az alkalmazásával készült el saját ékszerdoboza, melyen aranyszínű alapra kerültek fel a legszebben megfestett lótuszvirágok. A doboz nyitókája márványozott achátból készült, belseje pedig bársonnyal bélelt.

Ár: 1,280 millió HUF

A sókészlet

Instagram/@rivsalt

Az étel só nélkül mit sem ér, ezért a minőségi só igazi kincs a konyhánkban – ezzel a kijelentéssel talán mindannyian egyet tudunk érteni, főleg, ha valami extra tulajdonsággal is bír az ízén kívül: például reszelhető. Nem sokszor – és nem is sokan – láttunk már ilyet, főleg, mert a reszelők erre nem feltétlenül alkalmasak. A Rivsalt által piacra dobott termékcsaládban nemcsak magát a himalájai sódarabot, de egy reszelőt is találunk. Ezzel a tölgyfa talapzatú, éles, japán stílusúacélreszelővel könnyedén reszelhetünk annyi sót, amennyit vacsoránk éppenséggel megkíván.

Ár: 10 ezer HUF

A papucs

anatolian-craft.com

Előfordul, hogy a termékhez hozzáadott érték – más szóval a kincs – maga az eljárás, amivel készül. Gondoljunk csak bele: mennyire felemelő érzés olyan tárgynak a tulajdonában lenni, amiről tudjuk, hogy egy régi mesterség modernkori manifesztációja! Ilyen az Anatolian Craft papucsa is, melyen kézzel hímzett papagájokat találunk, akik Abdülhamid szultán egykori kedvenceit hivatottak szimbolizálni. Egy alkalommal ugyanis Mikado japán császár értékes ajándékot küldött a szultánnak: egy, a felkelő nap birodalmának legritkább madaraiból álló gyűjteményt. A madárcsoport ezt követően az uralkodó második családja lett.

Ár: 160 ezer HUF

Az arckrém

andreagere.com

A legtöbb gyümölcs igazi kincs – nem csupán az ízük, hanem a bennük rejlő jótékony hatóanyagok miatt is. Különösen igaz ez a kékszőlőre, épp ezért az Andrea Gere Embrace the Future nevet viselő anti-aging arckrém fontos alapanyagává vált. A különleges összetételű kozmetikum az értékes gyümölcsnek, illetve a Svájcban fejlesztett formuláknak köszönhetően hatásos megoldást nyújt a finom vonalak, ráncok megelőzésére és kezelésére.

Ár: 35,9 ezer HUF

A figyelmetekbe ajánljuk