5 tárgy az olvasás szerelmeseinek

Mi, a Hamu és Gyémántnál nemcsak meséljük a történeteket, hanem keressük is őket: megállás nélkül olvasunk, lapozunk és fogyasztjuk az új, inspiráló sztorikat. Tudjuk, hogy az olvasás iránti rajongásunkkal nem vagyunk egyedül, ezért mai összeállításunkkal a könyvek szerelmeseinek szeretnénk újat mutatni.A könyvespolc

Amara.com

A Horm&Casamania könyvespolca kecses, finom vonalaival hívja fel magára a figyelmet. Bárhová is tesszük a lakásban, mindenhol karakteressé teszi majd a teret. A fém vázhoz mágnesekkel rögzíthető ökobőr betéteket is kapunk, így mindenki személyre szabottan állíthatja össze a számára legideálisabb polcrendszert.

A könyvtámasz

tomdixon.net

A Tom Dixon Swirl névre keresztelt könyvtámasza letisztult formájával, élénk színeivel és karakteres mintájával hívja fel magára a figyelmet. Személyiséget ad minden otthonnak és könyvespolcnak. A 3,3 kg súlyú támaszt használhatjuk a polc végein, vagy akár néhány kedvencünk kiemelésére is.

A könyv

saksfifthavenue.com

Számtalan olyan lista elérhető a világhálón, amelyek azokat a szépirodalmi alkotásokat gyűjtik össze, melyek nem hiányozhatnak egyetlen házi könyvtárból sem. Mi ezúttal inkább egy különlegességet ajánlanánk: az Assouline kiadásában készült, Barbie: 60 Years of Inspiration című album a popkulturális ikon, Barbie 60 éves történetét összegzi. A könyvespolc helyett szerintünk inkább a kávézó asztalon a helye, ahol izgalmas beszélgetések elindítója lehet.

A könyvjelző

tomdixon.net

A fentebb már említett Tom Dixon márka nem csak egyetlen termékkel gondolt a könyvmolyokra: fémből készült könyvjelzőik könnyedek, stílusosak, időtállóak és többféle designnal érkeznek, így mindenki megtalálhatja az ízlésének és személyiségének leginkább megfelelő darabot.

Az asztali lámpa

oliverbonas.com

Az olvasáshoz nem csak könyvekre lesz szükségünk: elengedhetetlen egy kényelmes fotel, kanapé vagy dolgozóasztal valamint olvasólámpa beszerzése is. Az Oliver Bonas asztali lámpája kellő fényt nyújt majd a kellemes, olvasással töltött esti órákhoz, rattan búrája pedig egy kis melegséget csempész majd a szobába.

A figyelmetekbe ajánljuk