vilmos herceg

Egy szakértő szerint szinte már-már Vilmos uralkodik Károly helyett

Hónapok óta óriási nyomás nehezedik Vilmos herceg vállaira. Felesége, Katalin hercegné betegsége érthető módon nagyon megviseli őt, apja egészségi állapota miatt ráadásul a királyi család ügyeiben is nagyobb szerepet kell vállalnia.




Az utóbbi hónapokban több sajnálatos esemény is megrázta a brit királyi családot.

Február elején futótűzként terjedt végig a világsajtón a hír, miszerint III. Károlynál rákot diagnosztizáltak az orvosok. Nemrég pedig kiderült, hogy Katalint is megtámadta az alattomos betegség. Vilmosnak pedig több szerepben is helyt kell állnia, hiszen jelenleg ő felel a monarchiáért, illetve családfőként is biztos támasz szeretne lenni.

Ez is érdekelhet: Vilmos besokallt, nem akar Harry „gyerekes kirohanásai" miatt stresszelni

A szakértők szerint ekkora válságban közel 100 éve nem volt a királyi család, melynek következtében Vilmos herceg kénytelen a trónörökös szerepét betölteni, ezzel a királyság súlyát a vállán cipelve. Sőt, egyes források szerint már-már a herceg uralkodik.

Vilmos és Katalin abban reménykedett, hogy több évet tölthetnek majd nyugalomban walesi hercegként és hercegnéként, és ha Isten is úgy akarja, még megkapják. De ami érdekes a következő hónapokban, az az, hogy Vilmos sokkal hamarabb kényszerült próbára a királlyá válás terén, mint ahogyan azt elképzelte volna.

– nyilatkozta a múlt héten Jennie Bond királyi szakértő.

Vilmos minden bizonnyal felismerte a helyzet súlyosságát, és tudja, hogy helyt kell állnia, hiszen egyszer majd ő lesz a király. Ez egy fajta teszt arra, hogy mennyire lesz alkalmas erre a szerepre, ennek lehetünk most szemtanúi

– magyarázta egy másik szakértő, Robert Jobson.

A figyelmetekbe ajánljuk