Katalin és Vilmos

Katalin és Vilmos szokatlan alvási rendjét meglátva sokak szemöldöke felszalad

A walesi pár legutóbb Londoni rezidenciájuk, a Kensington-palota 1A lakosztálya miatt került a címlapokra, hiszen kiderült, hogy Vilmos herceg és Katalin hercegné szokatlan módon alszik londoni lakhelyükön.


A brit királyi család furcsa szokásairól már rengeteget hallhattunk, hiszen szinte mindenre akad egy jól bevált forgatókönyvük. Ez pedig az alvásra is kiterjed, amit már a walesi pár sem hajlandó betartani. Így helyett, hogy otthonuk második vagy harmadik emeletén aludnának, Vilmos és Katalin alvási rendje eltér a királyi családban bevett hálószoba-etikettől – írja a Marie Claire.

Ez is érdekelhet: Ezért szakíthatott Katalin és Vilmos az eljegyzésük előtt

A hagyományokkal ellentétben a herceg és a hercegné a földszinten alszik, a magasabb emeleteken lévő hálószobák pedig a személyzet számára vannak fenntartva.

Bár ez számunkra nem tűnik különösnek, a királyi családban ez sokáig bevett szokásnak számított.

A napokban pedig Christopher Warwick királyi szakértő és író mesélt a walesi pár londoni rezidenciájáról. Elárulta, hogy az ingatlanban 20 szoba található: saját fallal körülvett kerttel, öt fogadószobával, kilenc személyzeti hálószobával, több rajzteremmel, csomagmegőrzővel, tornateremmel és lifttel.

Amikor pedig megkérdezték tőle, hogy a királyi család miért hívja lakásnak, Warwick kifejtette:

A Kensington-palotában lévő összes királyi rezidenciát apartmannak hívják, egyfajta viccelődés, ami persze az embereket rögtön arra készteti, hogy azt gondolják, hogy ezek lakások. De természetesen nem azok, ezek különálló épületek.

A figyelmetekbe ajánljuk