vilmos és katalin

Ezért szakíthatott Katalin és Vilmos az eljegyzésük előtt

Vilmos herceg és Katalin hercegné idén ünnepelte 12. házassági évfordulóját, ám a népszerű királyi pár életében is akadtak hullámvölgyek.


Vilmos és Katalin már egyetemi éveik óta jártak, és románcuk végül 2004-ben vált hivatalossá, amikor lefotózták őket egy közös síelés során. A pár azonban 2007-ben szakított, és a herceg állítólag azt mondta a királynőnek, hogy meggondolta magát a kapcsolatukat illetően. De akkoriban olyan pletykák is keringtek, miszerint ők ketten egészen máshol járnak, Katalin már készen állt az elköteleződésre, Vilmos viszont a lehető legjobban ki akarta használni a fiatalságát és a szabadságát.

Ez is érdekelhet! Megalázó bánásmód: Katalin csak így mehetett hozzá Vilmoshoz

Néhány hónap különélés után egy Seychelle-szigeteki utazás során újra összejöttek, és afféle házassági paktumot kötöttek, majd három évvel később megtörtént az eljegyzés.

Katalin hercegn\u00e9 \u00e9s Vilmos herceg Fotó: Getty Imgages/Samir Hussein/WireImage

A hercegné az eljegyzésük bejelentésekor, 2010-ben beszélt rövid szakításukról, amelyben elárulta, hogy nagyon megviselte a különválás, Vilmos viszont nagyon fiatal és lázadó volt. Sokak szerint a szakítást a herceg azon döntése táplálta, hogy 2006-ban lemondott a szilveszterről a Middleton családdal, ezzel pedig nagyon megbántotta Katalint.

Ugyanis barátnőjének megígérte, hogy az ünnepi estét vele tölti, mivel akkor még Katalint nem hívták meg a királyi karácsonyi ebédre Sandringhambe. Viszont a közös szilveszterezést lemondta, ami határozottan nem tetszett a hercegnének.

A nap közepe táján az iroda előtti parkolóban járkált és megállás nélkül telefonált. Ez pedig eléggé szokatlan volt tőle. Fel-alá járkált, és feldúltnak tűnt, mintha vitatkozna. De nem sírt. Amikor visszatért az irodába, nem szólt semmit, majd eltűnt a nap hátralévő részére. Akkoriban nem gondoltunk semmit. De visszagondolva, a heves telefonálás egyértelműen egy párkapcsolati vita lehetett

– nyilatkozta egy bennfentes.

Olvasd el ezt is! Újra előkerült Meghan furcsa megjegyzése Katalin és Vilmos esküvőjéről

Királyi szakértők azt állítják, hogy a szakítás a „legjobb dolog volt számukra", és hogy a különválásuk valójában biztosította Katalin jövőbeli királynői szerepét, mivel méltóságteljesen kezelte a szakítást, bár ezt utólag könnyű állítani.


A figyelmetekbe ajánljuk