Királyi család.
Getty Images

Mégis mi a baj a Monopolyval? 6 szigorú szabály, amit a királyi család tagjainak be kell tartania

A legtöbben úgy gondolhatják, hogy a királyi családtagoknak felhőtlen életük van, és bármit megtehetnek. Ez azonban közel sincs így. Az alábbi cikkben 6 olyan szigorú szabályt mutatunk be, amit a brit királyi család tagjainak muszáj betartaniuk.


Sült hús és kagyló kizárva!

Edward Howell/Unsplash

A királyi tagoknak teljesen természetes, hogy a különböző eseményeken „viselkedni kell”. Ebbe beletartozik a megfelelő modor, a kedves beszédek, és nem utolsósorban az ételek protokoll szerinti kiválasztása. Nagy valószínűséggel a múltbéli rossz tapasztalatok miatt többek között a sült hús és a kagyló is tiltólistán van.

Ez elsőre furcsán hangzik, de ha jobban belegondolunk, kifejezetten kínos lehet, ha kagylószürcsölés közben lefotóznak valakit, vagy ha az adott királyi tag véletlenül a leeszi felbecsülhetetlen értékű ruháját.

Autogramról szó sem lehet!

A királyi családtagoknak hosszú évek óta meg van tiltva az autogramosztogatás, mivel a dolog biztonsági okokból igencsak megkérdőjelezhető. Egyszer például Károly maga ismerte el egy rajongónak, hogy nagyon szívesen adna egy aláírást, de sajnos nem engedik neki.

Volt azonban olyan családtag, aki megszegte ezt a szabályt: Meghan Markle egyszer aláírta egy 10 éves kislány autogramfüzetét.

Ez is érdekelhet: Egy meglepetésember lehet a királyi család „titkos fegyvere”

Na de mi a probléma a Monopolyval?

Joshua Hoehne/Unsplash

A lista talán legnehezebben értelmezhető pontja a királyi család Monopoly-tilalma. Sokáig senki nem értette, hogy mi is család vagy a körülöttük lévő apparátus problémája. Egy idő után azonban kiderült a igazság: az ikonikus társasjátékot maga András herceg tiltotta ki a királyi palotákból.

Ennek az az oka, hogy a családtagok egy időben eléggé rászoktak erre a társasjátékra, és ez komoly feszültséget generált a jelenlévők között.

Harisnya nélkül el se indulj otthonról!

Van egy olyan szabály, amit minden királyi hölgynek be kell tartania: soha nem szabad semmilyen királyi eseményen harisnya nélkül megjelenniük!

Soha nem látni női királyi családtagot harisnya nélkül. Azt mondanám, hogy ez az egyetlen kemény, állhatatos szabály, ami a királynő által megkövetelt dolgokat illeti

– mondta évekkel ezelőtt Victoria Arbiter királyi szakértő az INSIDER-nek.

Szelfiről ne is álmodj!

Amy Humphries/Unsplash

A királyi „szelfiellenességnek” több oka is van: az egyik gyakorlati, a másikat pedig a protokoll miatt vezették be.

Egyrészről sem a családtagok, sem a királyi sajtósok nem szeretnének olyan fényképeket látni az interneten, amelyen valamelyik herceg vagy hercegné hunyorít vagy furcsa arcot vág.

A másik ok valamivel komolyabb, ugyanis a szabályok szerint az alattvalók nem fordíthatnak hátat a királyi tagoknak, a szelfi elkészítéséhez azonban ez sajnos elengedhetetlen.

A uralkodó tempóját kell követni!

A királyi étkezések meglehetősen eltérnek a megszokott vasárnapi ebédektől. Mindenkin szép ruha van, nagyon udvariasnak kell lenni, illetve él egy nagyon furcsa szabály is: vigyázni kell az evés tempójára.

Van ugyanis egy régi szokás az uralkodói házban, miszerint senki nem fejezheti be hamarabb az étkezést, mint maga az uralkodó.

Forrás: Insider

A figyelmetekbe ajánljuk