Úgy tűnik, hamarosan új Gyűrűk Ura-film érkezik
Warner Bros.

Úgy tűnik, hamarosan új Gyűrűk Ura-film érkezik

Warner Bros. Discovery a befektetőknek szóló eredménybeszámolóján bejelentette, hogy a jelenlegi tervek szerint több Gyűrűk Ura-filmet is el akarnak készíteni.


A The Hollywood Reporter a bejelentést kiegészítve hozzátette, hogy a Warner Bros. és a New Line Cinema, a Peter Jackson nagy sikerű filmtrilógiája mögött álló leányvállalat további J.R.R. Tolkien fantáziavilágában játszódó filmeket fejleszt.

Fontos kiemelni, hogy a mozik esetében teljesen új sztorikról beszélhetünk, magyarul nem a Peter Jackson-filmek újragondolásáról van szó.

Ez is érdekelhet: Az 5 legemlékezetesebb Gyűrűk Ura-jelenet, ami örökre belénk égett

A Warner Bros Film Group társelnökei és vezérigazgatói, Michael De Luca és Pamela Abdy maguk is megszólaltak a hír kapcsán, és a következőket írták egy közleményben:

Húsz évvel ezelőtt a New Line példátlanul nagy lépést tett, hogy a Gyűrűk Ura hihetetlen történeteit, karaktereit és világát a nagyvásznon is megvalósítsa. Az eredmény egy olyan mérföldkőnek számító filmsorozat lett, amelyet rajongók generációi öleltek magukhoz. De a két trilógiába szeretettel és részletességgel belepakolt terjedelem és részletesség ellenére a J.R.R. Tolkien által megálmodott hatalmas, összetett és káprázatos univerzum a filmvásznon még mindig nagyrészt feltáratlan. Megtiszteltetés számunkra, hogy a rajongókat mélyebbre invitálhatjuk Középfölde filmes világába, és örömmel dolgozunk együtt a Middle-earth Enterprises-szal és az Embracerrel ebben a kalandban.

Külön érdekesség, hogy ugyan az Amazon nemrég elkészítette a A hatalom gyűrűi című sorozatot, azonban a filmes jogok továbbra is a Warner, illetve a közleményben is megemlített Embracer nevű videójáték-gyártó cég tulajdonában vannak.

Apropó Embracer, tavaly olyan hírek is felröppentek, miszerint a cég igényt tart a franchise filmes jogaira, azonban azóta már tisztázódott, hogy a szerződésében foglalt rendelkezések „lehetővé teszik a Warner számára, hogy J.R.R. Tolkien a Gyűrűk Ura és A hobbit könyvein alapuló filmeket fejlesszen".

Emellett érdemes megemlíteni, hogy a WB nemsokára egy anime-filmet is kiad Lord of the Rings: The War of the Rohirrim címmel, amely 2024-ben kerül a mozikba, így egyesek szerint elképzelhető, hogy ezek a most bejelentett produkciók is animációs filmek lesznek.

Forrás: Slash Film

A figyelmetekbe ajánljuk