A Gyűrűk Ura-trilógia filmváltozatának főszereplői
Warner Bros. Entertainment

Anime készül a Gyűrűk Ura-filmek előzménytörténetéből

A New Line és a Warner Bros. filmrészlege A Gyűrűk Ura és a Hobbit-trilógiák után újra J.R.R. Tolkien fantázia világa felé veszi az irányt. A Gyűrűk Ura: Rohirrim háborúja nevet viselő anime a Két Torony című film ikonikus helyszíne, a Helm-szurdok történetét dolgozza fel.

Az alkotó csapatban többek között helyet foglal a Netflix Emmy-díjas sorozatának, a Sötét Kristály: Ellenállás korának írópárosa, Jeffrey Addis és Will Matthews, a rendezői székbe pedig a Páncélba zárt szellem című animedirektora Kenji Kamiyama ül be. Joseph Chu, a film producere jól ismeri a rendezőt, mivel olyan nagysikerű projekteken dolgoztak együtt, mint a Knights Of Zodiac vagy épp a Páncélba zárt szellem. A Gyűrűk Ura és a Hobbit című filmsorozatok Oscar-díjas írója, Philippa Boyens tanácsadóként segíti az alkotókat, míg Peter Jackson – az előbb említett filmek rendezője – ezúttal nem vesz részt a munkálatokban – derül ki a Hollywood Reporter beszámolójából.

A Rohirrim háborúja az eredeti trilógia második részéhez, a Két toronyhoz kapcsolódik, azáltal, hogy a film legendás csatájának középpontjában álló Helm-szurdok történetre összpontosít. A sztori több száz évvel a sorsdöntő ütközet előtt játszódik, és az információk szerint a vár alapítójának, Helm Hammerhandnak, Rohan királyának életéről és vérengzéseiről szól majd.

A New Line-nál mélyen kötődünk J.R.R. Tolkien rendkívüli világához, pont emiatt egy álom vált valóra azzal, hogy a Warner Bros. csapatával újra visszatérhetünk Középföldére

– nyilatkozata Carolyn Blackwood, a New Line elnöke.

Az eredeti trilógia 2,9 milliárd dollár bevételt hozott és 30 Oscar-jelölésből tizenhetet sikerült megnyernie. Az Amazon Studios 250 millió dollárt (71,3 milliárd forint) fizetett A Gyűrűk Ura-univerzum jogaiért, és közel egymilliárd dollárt, azaz körülbelül 285,2 milliárd forintot tervez kiadni a franchise bővítésére.

A Gyűrűk Ura-trilógia filmadaptációjának első részét 20 éve mutatták be. A forgatás érdekességeiről ebben cikkünkben számoltunk be.

A figyelmetekbe ajánljuk