Bár néhány illusztrációja Hobbit című regényében már megjelent, J.R.R. Tolkien mindig szerényen nyilatkozott saját művészi képességeiről. Ennek egyik oka, hogy egy kritikus szerint képességei nem tükrözték irodalmi tehetségét és fantáziáját, ez pedig érthetően összetörte a legendás írót.


1939-ben az író kiadójának arra hivatkozott, hogy az írás túl sok idejét elveszi, így nem maradt ideje és energiája az illusztrációk elkészítéséhez. Utólag persze kiderült, hogy Tolkien számos rajzot, térképet és illusztrációt készített legendás történetéhez, amelyek most, a kötetek legújabb kiadásába be is kerülnek – számolt be a hírről a Guardian.

A műveket eddig eddig csak Wayne G. Hammond és Christina Scull JRR Tolkien: Artist and illustrator (Művész és illusztrátor) című könyvében és egy 2018-as kiállításon csodálhatták meg a rajongók.

A legújabb Gyűrűk Ura-kiadásban összesen harminc Tolkien-illusztrációt tartalmaz mely, a megjelenés előreláthatólag októberben lesz majd.

Friss

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért zsugorodott össze az emberi agy az elmúlt 30 ezer évben

A tudósok szerint az emberi agy zsugorodása testi változásokhoz köthető.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk