pulyka

Tyson, a világ legnagyobb pulykája egy tehénnel is felvenné a versenyt

Hálaadáskor és a karácsony közeledtével a pulykáké a főszerep. Azonban azon talán kevesebbet morfondírozunk, hogy mekkorák lehetnek ezek az állatok. Nos, nem érdemes tovább keresni, ugyanis bemutatjuk a gigászi Tyson történetét.


A közösségi médiában töretlen népszerűségnek örvendenek a legkülönbözőbb madarak. Általában mi is részletesen beszámolunk a legkülönlegesebbekről. Például a a világ legkövérebb, legbüdösebb és legveszélyeztetettebb madaráról, aki kegyelmet nem ismerően húzta be az Év Madara címet – róla itt írtunk részletesen.

És úgy tűnik nem véletlenül követik figyelemmel az olvasók is a ritka és vicces madarakat: egy frissen publikált tanulmányból kiderült, hogy melyik szárnyasok a legnagyobb sztárok az Instagramon. A karácsony közeledtével pedig elhoztunk egy vicces történetét a világ legóriásibb pulykájáról, aki simán megküzdött volna bébi tehénnel.

1989. december 12-én Londonban megrendezték az Egyesült Királyság első (és utolsó) legnehezebb pulyka versenyét. Megannyi madár tette tiszteletét a megmérettetésen, amikor egyszer csak megjelent Tyson, aki 39,09 kilogrammot nyomott.

Ez is érdekelhet: Tudatmódosított állatok - 5 drogfogyasztó állat a vadonból

Talán nem nehéz kitalálni, de ő lett a bajnok: egy pulyka sem közelítette meg a súlyát.

De mi lett Tyson sorsa? Jótékonysági célokra árverezték el rekordösszegért, 4400 fontért, ami akkori árfolyamon körülbelül 6 700 dollárnak felelt meg. Az Egyesült Államokban vadászok által befogott pulykák között akadtak olyanok is, amelyek ugyan nem érik el ezt a rekordot, de a maguk nemében lenyűgöző méretűek.

A figyelmetekbe ajánljuk