cirmos macska

Illusztráció.

Dübörgő kis kedvenc: a világ leghangosabban doromboló macskája

Bella, a brit házimacska új Guinness-rekordot állított fel dorombolásával. 54,59 decibeles hangerejével hangosabb, mint bármely élő macska a világon.


Amikor Bella, a brit házimacska pihenni próbál, gondoskodik róla, hogy ezt mindenkivel tudassa közvetlen környezetében. A kis kedvenc dorombolása ugyanis eléri az 54,59 decibelt, ezzel pedig ő a világ leghangosabb cicája – számolt be róla az UPI.

Ez is érdekelhet: Csak jól érzi magát, vagy ennél több? − a cicadorombolás valódi oka

Az állat gazdája, Nicole Spink már régóta gyanította, hogy macskájának elégedett rezgései kivételesek.

Egész nap csak dorombol. Ha étel van körülötte, vagy ha csak szeretgetem, állandóan

mondta Spink a Guinness World Recordsnak.

Az állandó zaj akkor kezdett problémává válni, amikor néhai férjével esténként tévét néztek. A nő szerint Bella szeret „hangosan tévézni", és dorombolása miatt gyakran nehéz hallani, mi történik pontosan a képernyőn.

Amikor a Guinness Bizottság tudomást szerzett a macska híréről, egy akusztikai mérnökkel karöltve egy bíráló érkezett Spink otthonába. A mérce 50 decibel volt, ezt Bella a hivatalos teszt során ezt 4,59 decibellel döntötte meg. Ez hangosabb, mint a mérsékelt esőzés hangja, és majdnem olyan zajos, mint egy járó mosogatógép.

Így tehát Bella tartja a leghangosabb élő macska dorombolás rekordját jelenleg, de még így is messze elmarad az eddigi csúcsrekordertől. 2011-ben ugyanis a szintén angliai Smokey 67,8 decibeles dorombolásával állt a bizottság elé. Ez majdnem olyan hangos, mint egy porszívó. A cica azonban pár évvel ezelőtt elhunyt.

A figyelmetekbe ajánljuk