zöldszemű cirmos cica

Illusztráció.

Egy pufók macska, aki Lengyelország egyik legnépszerűbb turistalátványosságává vált

Gacek, a Kaszubska utca királya a lengyelországi Szczecin egyik legfőbb attrakciója.A lengyelországi Szczecin városának látnivalóiról szóló Google-értékelések között egy igencsak furcsa látványossággal találkozhat az ember. A közel 400 ezer lakosú város legjobban értékelt látványossága nem egy múzeum, park vagy palota, hanem egy macska.

Ez is érdekelhet:Válogatás nélkül gyalázza a helyieket Billy, a papagáj, akik mindezt imádják

A Google több ezer értékelője szerint nincs jobb látnivaló Szczecinben, mint egy Gacek nevű macska, aki a városközponttól délre, egy utcában él. A Kaszubska utca királyának nevezett Gacek 2020 óta egyre több csodálót vonz maga köré. Jelenleg pedig az ötből 4,9-es átlagértékeléssel rendelkezik.

Látogatók még Norvégiából is érkeztek, hogy megnézzék Gaceket, akinek varázsa alapvetően abban rejlik, hogy egy túlsúlyos macsek, aki egy dobozban él. Bár pufóksága még elbűvölöbbé teszi, úgy tűnik, a súlya komoly problémát jelent, ugyanis nemrégiben arra kérték a látogatókat, hogy az ajándékba kapott finomságokat zárt csomagokban hagyják ott neki, hogy Gacek gazdája ellenőrizni tudja a négylábú táplálkozását.

Az egyik pozitív hozadéka annak, hogy az emberek Gacek miatt Szczezinbe utaznak, az, hogy lehetőségük nyílik megnézni a város többi részét is. Az északnyugat-lengyelországi kikötőváros káprázatos hercegi kastélyáról, tornyosuló gótikus katedrálisáról és az építészeti stílusok csodálatos egyvelegéről ismert.

Szóval, macskabarátok! Új turistacélpont pipa.

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!

A figyelmetekbe ajánljuk