fekete macska

Illusztráció.

8 hónap és 96 km után előkerült Stark, a szökésben lévő házi macska

A bolyhos macska, Stark több mint fél éve tűnt el Bar Hill-i otthonából, a gazdái már feladták a reményt, hogy megtalálják. Azonban a fekete négylábút az angol fővárosban irodai dolgozók vették a gondozásuk alá, amikor pedig elvitték állatorvoshoz, mikrochipje felfedte valódi gazdáit.


Gazdái messze földön keresték szökevény cicát: hirdetéseket adtak fel újságokban és weboldalakon abban a reményben, hogy valaki megtalálja a macskájukat. Azonban Ashleigh Archernek és férjének, Williamnek fogalma sem volt, hol lehet kedvencük, ahogy arról a Cambridgeshire Live elsőként beszámolt.

Ez is érdekelhet: Közel 30 ujja van a világrekorder házi macskának

Stark mindig is nagy felfedező volt, szeretett vadászni, viszont mindig üdvözölt minket, amikor hazaértünk a munkából. Így amikor egy napra, majd hosszabb időre eltűnt, teljesen összetörtünk. A legrosszabbtól tartottunk

– nyilatkozta a feleség.

Stark a házaspár kutyájának, Winnie-nek volt a legjobb barátja, amikor pedig egy állatorvos közölte a házaspárral, hogy a kutyájuk játszótársra vágyik, úgy döntöttek, hogy magukhoz vesznek egy új cicát – Buckyt –, ugyanakkor nem veszítették el a reményt, hogy fekete bolyhos macska egyszer visszatér.

Október vége felé Archer asszony meglepődött, amikor egy londoni székhelyű jótékonysági szervezet –a Celia Hammond Animal Trust – jelentkezett, hogy egy macskát hoztak be, ami valószínűleg az övé.

Olvasd el ezt is! Több mint 400 kölyköt szült egy texasi macska

A cica gazdái azonnal Londonba siettek, és újra találkozhattak szeretett kedvencükkel. Stark egyből felismerte őket, hazatérve pedig egyenesen a házaspár hálószobájába ment, ahol mindig is aludt.

A házaspár az eset után szeretné felhívni a figyelmet a háziállatok mikrochippel való ellátásának fontosságára, mivel enélkül sosem találták volna meg szeretett cicájukat.

A figyelmetekbe ajánljuk