pulyka közelről

Feszült helyzet: dühös pulykák ostromolják a NASA laboratóriumait

A pulykahelyzet egyre fokozódik.

Egy csapat kellemetlenkedő pulyka ostromolta a NASA Ames Kutatóközpontját a kaliforniai Mountain View-ban, írja a Futurism a The Mercury News alapján.

A beszámoló szerint a betolakodók az egész központ területére odapiszkítanak, akadályozzák a forgalmat, ablakokat és autókat kopogtatnak – sőt, még a NASA repülőgépeire is veszélyt jelentenek. A helyzetet tovább rontja, hogy az emberek előszeretettel etetik is őket, annak ellenére, hogy ezt megtiltották nekik.

Egyébként a vadmadarak nem ritkák a létesítményben, de számuk a járvány kezdete óta jelentősen megugrott. Rachel Hoover, a NASA Ames szóvivője szerint 2019 előtt öt-nyolc vadpulykát láttak a központ környékén. A mostani becslések szerint ez a szám 20-25 példányra növekedett.

Ennek oka alkalmazottak szerint, hogy a nőstények egy közeli pataknál tojnak, és a kicsinyeiket behozzák a kampuszra.

A fészkelési szezon közeledtével a mezőgazdasági minisztérium megpróbálja a kezébe venni a helyzetet, mielőtt teljesen elszabadulna a pokol.

Az ügynökség a kaliforniai Hal- és Vadvédelmi Minisztériummal együttműködve azon dolgozik, hogy a madarakat biztonságosan csapdába ejtsék és áttelepítsék egy meglehetősen bonyolult rendszer segítségével, amely hetekig tartó kukoricacsalogatással és tölcsérbe állított karámcsapdákkal jár. Ezután egy közeli rezervátumba vinné őket, majd később szabadon engedik a pulykacsapatot.

A NASA az idővel is versenyt fut, hiszen amellett, hogy a pulykák hamarosan fészkelni fognak, még arra is esély van, hogy a fiatal pulykák ellesik az idősebbektől a vandalizmus minden fortélyát.

A figyelmetekbe ajánljuk