Quentin Tarantino
Fotó: Shutterstock

Tarantino meggondolta magát: mégsem a The Movie Critic lesz az utolsó filmje

Quentin Tarantino tizedik, egyben utolsó filmje nagyon úgy tűnik, hogy a vártnál sokkal később kerül majd a mozikba. A Deadline értesülései szerint korunk egyik legfelkapottabb rendezője ugyanis nemes egyszerűséggel meggondolta magát, és abbahagyta a The Movie Critic című film fejlesztését.


Quentin Tarantino munkássága tele van meglepetésekkel. Ezek közül a legfrissebb: a rendező hozzá közel álló források szerint egész egyszerűen meggondolta magát a The Movie Critic-kel kapcsolatban, és nem dolgozik rajta tovább.

Pedig, ahogy azt mi is megírtuk, már a szereplőgárda is kezdett összeállni: a teljes filmes szakma tényként kezelte, hogy Brad Pitt a Becstelen brigantyk és a Volt egyszer egy… Hollywood után újból együtt dolgozik majd Tarantinóval. Emellett az a hír járta, hogy a rendező kedvenc színészei közül többen is visszatérnek majd, a Sony pedig már gőzerővel fejlesztette a produkciót.

Az utolsó hírek még 2024-es forgatásról és 2025-ös premierről szóltak, aztán Tarantino átírta a teljes forgatókönyvet, ami miatt sokat csúsztak a munkálatok. Most viszont kiderült: semmi nem lesz a projektből.

Eredetileg a The Movie Critic lett volna a rendező tizedik és egyben utolsó nagyjátékfilme. Tarantino 2023 májusában Cannes-ban úgy nyilatkozott, hogy a történet 1977-ben, Kaliforniában játszódik, és

egy olyan emberről szól, aki tényleg élt, de nem volt igazán híres, és filmkritikákat írt egy pornóújságnak.

A mostani hír talán a legnagyobb meglepetés azóta, hogy Tarantino 2014-ben félretette az Aljas nyolcas című projektjét, miután annak kiszivárgott a forgatókönyve.

Sokáig úgy tűnt, semmi nem lesz a filmből, végül aztán 2015-ben elkészült – igaz, egy teljesen átírt befejezéssel. Kérdés, hogy ennek fényében mi lesz a The Movie Critic sorsa, de elég valószínű, hogy Tarantino végül valami teljesen mást fog leforgatni.

A figyelmetekbe ajánljuk