Brad Pitt és Quentin Tarantino 2023-ban
Fotó: Getty Images

Tarantino egyik kedvence is feltűnik majd a rendező utolsó filmjében

Iparági pletykák szerint 2025-re készülhet el a filmrendező utolsó, tizedik alkotása, ami a The Movie Critic címet viseli majd. Ennek kapcsán pedig egyre több részlet lát napvilágot, amelyek közül a legutóbbi épp az egyik szereplőt leplezte le: minden bizonnyal harmadjára is láthatjuk a mozivásznon Brad Pittet Quentin Tarantino rendezésében.


Úgy tűnik, Quentin Tarantino tényleg tartja magát ígéretéhez, és mindösszesen csak 10 filmet rendez. Sokáig úgy tűnt, hogy lezárásként egy Star Trek-feldolgozást láthatunk majd tőle, az elmúlt időszakban azonban egyértelművé vált, hogy egy filmkritikus életét feldolgozó korrajz lesz a direktor utolsó munkája.

Ezt is nézd meg! Melyik színész szerepelt a legtöbbet Tarantino-filmben?

Tarantino titokzatos próbált maradni utolsó filmjének terveivel kapcsolatban, de a tavaly májusi cannes-i filmfesztiválon tartott díszelőadásán mégis megnyílt a sajtónak.

Ekkor elárulta, hogy a The Movie Critic Kaliforniában játszódik majd 1977-ben, illetve egy olyan férfit mutat be, aki tényleg létezett, filmkritikákat írt egy pornóújságnak, de sosem volt igazán híres.

Quentin Tarantino

Fotó: Getty Images

Az ihletet egy tinédzserkori munkája adta: pornómagazinokat rakott be egy automatába, ami után negyeddollárosokat ürített ki a pénzkiadó automatából.

Az összes többi cucc túlságosan mocskos volt ahhoz, hogy elolvassam, de aztán volt ez a pornóújság, aminek volt egy nagyon érdekes filmes oldala

mesélte a 60 éves rendező, aki úgy tűnik, még egyszer utoljára egyik legjobb barátját is felvarázsolja a mozivászonra.

Brad Pitt van szó, aki már háromszor tűnt fel Tarantino munkáiban: legelőször az 1993-as Tiszta románc című drámában, amelynek a sztárrendező csak a forgatókönyvéért felelős. Ezentúl a direktor másik két rendezésében is láthattuk a színészt: a 2009-es Becstelen Brigantykban, illetve a 2019-ben megjelent Volt egyszer egy Hollywoodban.

Utóbbiért Pitt meg is kapta élete első Oscar-díját 2020-ban.

Ez is érdekelhet: Tarantino elmondta, miért van annyi láb a filmjeiben

A The Movie Critic-ben is minden bizonnyal mellékszereplőként tűnik fel majd a 60 esztendős színész, hiszen azt már egy ideje tudjuk, hogy a főszereplő – a rendező szavaival élve – egy 35 év körüli fickó lesz".

A szereplőgárdából egyelőre további egy nevet ismerünk még: az a Paul Walter Hauser is szerepet kap majd moziban, akit a Richard Jewell balladájából, az Én, Tonyából vagy a Fekete madár című sorozatból ismerhetünk, utóbbi alakításáért Emmy-díjat is kapott 2022-ben.

A figyelmetekbe ajánljuk