Quentin Tarantino
Fotó: Getty Images

Népszerű filmuniverzum rendezőjének kérték fel Tarantinót, de ő nem vállalta

Quentin Tarantino körül régóta kering az a hollywoodi pletyka, miszerint a rendező – a 2019-ben megjelent Volt egyszer egy Hollywood után – egy véresebb Star Trek-filmhez adja majd a nevét. A filmuniverzum legnagyobb rajongói számára azonban rossz hírünk van, a szóbeszéd ugyanis nem válik valósággá.


Mark L. Smith forgatókönyvíró nyilatkozott nemrégiben arról, hogy Quentin Tarantino mennyire hezitált azzal kapcsolatban, hogy megrendezze-e a J.J. Abrams 2019-es rebootjával indult Star Trek-franchise negyedik részét.

Ezt is olvasd el! Quentin Tarantino szerint ezt a témát soha nem szabadna filmre vinni

Ő is és én is nagyon akartunk ezen a projekten dolgozni, aztán elkezdett aggódni a tizes szám miatt, amelyet már régóta kitűzött a filmjei számát illetően. Emlékszem, hogy beszélgettünk, és azt mondta: »ha el is tudom fogadni, hogy a Star Trek lehet az utolsó filmem, amit valaha is készítek, biztos, hogy így akarom befejezni?«

mesélte Smith a rendező hezitálásáról.

A forgatókönyvíró szerint tehát a tizes limit volt az a bökkenő, ami miatt meghátrált a direktor a Star Trek-filmjének elkészítésétől. Pedig a hírek szerint már a forgatókönyv is teljesen készen feküdt az íróasztalán.

Smith megjegyezte, hogy Tarantino Star Trek-alkotása biztosan a Hard R, azaza második legszigorúbbbesorolású (17 éven aluliaknak csak szülői felügyelettel) kategóriát kapta volna meg a mozikban. Nem lett volna hiány tehát káromkodásból és véres jelenetekből sem.

Ez is érdekelhet: Tarantino elmondta, miért van annyi láb a filmjeiben

R\u00e9szlet a Ponyvareg\u00e9ny c. filmb\u0151l

Részlet a Ponyvaregény c. filmből

Fotó: IMDB

Ez egy kemény, Ponyvaregény-szerűen erőszakos film lett volna. A Star Trek világába csempészett Tarantino-atmoszféra nagyon jól működőtt volna

– nyilatkozta a forgatókönyvíró, aki szerint a rendezőre jellemző humor is megjelent volna a moziban. Úgy, ahogy akár a Marvel-univezumban játszódó, de annak hangulatától jócskán eltérő A Galaxis őrzői-filmekben is.

Tarantino már többször beszélt nyíltan arról, hogy tíz film elkészülte után vissza akar vonulni a rendezéstől, és minden jel arra mutat, hogy ezt az ígéretét be is tartja.

A figyelmetekbe ajánljuk