Quentin Tarantino újabb részleteket árult el a következő, és valószínűleg utolsó filmjéről
Getty Images

Quentin Tarantino újabb részleteket árult el a következő, és valószínűleg utolsó filmjéről

A Volt egyszer egy…Hollywood megjelenése óta gyakorlatilag mindenki azt találgatja, hogy milyen lesz Quentin Tarantino következő, és minden bizonnyal utolsó filmje.


Az elmúlt évek során a direktor számos érdekes információt osztott meg a produkcióval kapcsolatban, ezekből például kiderült, hogy a mozi egy filmkritikusról fog szólni, és a címe pedig az lesz, hogy a The Movie Critic (A filmkritikus).

Tarantino azt is elárulta, hogy a sztori egy „a való életben is létező, de hírnévre szert nem tevő" férfiról szól majd, aki filmkritikákat ír egy eddig meg nem nevezett magazinnak.

Ez is érdekelhet: Quentin Tarantino ezzel a furcsa trükkel választja ki a legjobb történeteket

Emellett az is egyre valószínűbb, hogy a ’70-es évek nagy filmjeinek hangulatát akarja megidézni, emellett pedig van egy legendás karakter, akinek a jellemvonásait mindenképp bele akarja csempészni a most formálódó főszereplője jellemvilágába.

A direktor ugyanis a Libération nevű francia lapnak adott interjújában elárulta, hogy a The Movie Critic Travis Bickle-filmkritikus alteregóját mutatja be.

Az előbb említett Travis Bickle-t Robert De Niro formálta meg az 1976-os Taxisofőr című Martin Scorsese által rendezett filmben.

Scorsese karaktere egyfajta igazodási pont lett a filmtörténelemben, mivel lényegében egy rendkívül ellenszenves és furcsa főszereplőt tárt a nézők elé, akivel kifejezetten nehéz együtt érezni, sőt a legtöbben elítélik a „főhős” tetteit.

Forrás: Slash Film


A figyelmetekbe ajánljuk