Quentin Tarantino.
Getty Images

Quentin Tarantino életveszélybe sodorta Uma Thurmant a Kill Bill forgatásán

Quentin Tarantino a Kill Bill 2 forgatása során egy rendkívül veszélyes jelenetet erőltetett rá Uma Thurmannre, aki ezért kis híján az életével fizetett.


A filmrendezők sokszor irányításmániások. Quentin Tarantino az egyike a szóban forgó direktoroknak. Közismert arról, hogy nagyon válogatós a színészeivel, követelőzik és ultimátumokat ad. Pont emiatt Tarantino az egyik legkülönlegesebb és legegyedibb filmkészítési stílussal rendelkezik. Minden filmjéből árad a hangja, a hatása és a látásmódja.

Tarantino nem is titkolja nehéz természetét, a Jeruzsálemi Cinematheque-ben tartott 2016-os előadásán ezt mondta:

Én vagyok a hajó kapitánya, és ami ezt illeti, az én parancsaimat kell követniük. De amikor arról van szó, hogy a legjobbat hozzam ki belőlük egy adott jelenetben vagy előadásban, akkor a rendelkezésükre állok. Mert ez az egész nem arról szól, hogy elérjem az akaratomat, hanem arról, hogy jól érezzék magukat, és kihozzam belőlük a legjobbat.

Annak ellenére, hogy állítása szerint figyel a művészek kívánságaira, a tökéletességre vonatkozó igények néha problémákat okozhatnak a szereplőkkel. Egyszer Tarantino még, a Kill Bill sztárját, Uma Thurmant is komoly fizikai veszélybe sodorta, ami végleg megrontotta a páros kapcsolatát.

A két Kill Bill-filmben Thurman a névtelen Menyasszony szerepét játssza, aki bosszút esküszik egy elit bérgyilkos csapat ellen, amelynek korábban tagja volt, miután azok megpróbálják megölni őt az esküvőjén. A filmek kevés cselekményt tartalmaznak, és sok véres akciót. Thurman már a szerepére való felkészülés során is rengeteg mindenen ment keresztül, többek között brutális harcművészeti tréningeken.

A Kill Bill 2 forgatása során Thurman karakterének van egy jelenete, amelyben egy Volkswagon Karmann Ghia-t vezet, és Tarantino arra kérte, hogy a kaszkadőrmutatványt ő maga mutassa be.

A New York Times Thurmanről szóló profilja szerint Tarantino nem fogadta el a nemleges választ.

Dühös volt, mert rengeteg időbe kerültem nekik. De én meg voltam rémülve. Azt mondta: „Ígérem, hogy az autó rendben van. Ez egy egyenes útszakasz”

– mondta Thurman.

A színésznő szerint Tarantino azt mondta neki, hogy 64 km/h-val kell mennie, hogy a haját fújja a szél, és megfenyegette, hogy ha nem így tesz, újra megismételteti a felvételt. A rémült Thurman beleegyezett, de tudta, hogy rendkívül bizonytalanul érzi magát:

Az egy halálos doboz volt, amiben voltam. Az ülés nem volt rendesen becsavarozva. A földút pedig pedig nagyon egyenletlen volt.

Az ebből eredő baleset brutális volt, mivel Thurman lesodródott az útról és egy fának ütközött:

A kormány a hasamnál volt, a lábaim pedig beszorultak alám. Éreztem a perzselő fájdalmat, és azt gondoltam: „Ó, Istenem, soha többé nem fogok tudni járni."

Az ütközés hatalmas veszekedéshez vezetett Thurman és Tarantino között.

Amikor nyakmerevítőben, sérült térdekkel és egy nagy, masszív duzzanattal a fejemen, valamint agyrázkódással jöttem vissza a kórházból, látni akartam az autót, és nagyon feldúlt voltam. Quentinnel hatalmasat veszekedtünk, és azzal vádoltam, hogy meg akar ölni.

Thurman akkori férje, Ethan Hawke is a színésznő segítségére sietett, és elmondása szerint szembesítette Tarantinót, aki „nagyon mérges volt magára", és bocsánatot kért.

Thurman szerette volna megnézni a balesetről készült felvételeket, de a Miramax, a film forgalmazója nem engedte, hacsak nem ír egy szerződést arról, hogy nem vonja őket felelősségre a károkért. Nem írta alá, és 15 évig nem látta a felvételeket.

Uma Thurman szerencsés volt aznap, hiszen az incidens után teljesen felépült. Azonban nagyon úgy fest, hogy a Tarantinoval való jó viszonya egy életre megszűnt.

Forrás: Slash Film

A figyelmetekbe ajánljuk