Star Wars.
Lucasfilm

A Sith-ek bosszúja kulcsjelenetét sok évvel a forgatás előtt vették fel

Egy Star Wars-háttérinfomációkat felvonultató könyvből kiderült, hogy George Lucas sok évvel a Sithek bosszúja munkálatai előtt leforgatta a mozi egyik kulcsjelenetét. De miért volt erre szükség? Spoiler: legfőképp a költségvetés miatt!


A Star Wars kapcsán gyakorlatilag napi szinten jelennek meg izgalmasabbnál izgalmasabb háttérinformációk, elég csak Mark Hamill rendőrségi ügyére, vagy épp az utolsó pillanatos szövegváltoztatásra gondolni. Ettől függetlenül még mindig számtalan olyan apró érdekesség kerül napvilágra, amin a legnagyobb rajongók is képesek meglepődni.

Ilyen például ASith-ek bosszúja egyikzárójelenete is, amelyet a forgatás előtt közel 3 évvel vettek fel – írja a Slash Film.

Ez is érdekelhet: Mark Hamill előre tudta, hogy ez lesz Star Wars legnagyobb hibája

Ugyanis azt a snittet, amikor Obi-Wan elviszi az akkor még csak csecsemő Luke-ot a Tatooine-ra, még a Klónok támadása forgatása idején rögzítették a sivatagi bolygó helyszínéül szolgáló Tunéziában.

De mégis mi volt ennek az oka? A válasz nagyon egyszerű: a filmkészítők sok pénzt tudtak ily módon megspórolni.

A rendező ugyanis már a Klónok támadásakor tisztában volt vele, hogy a harmadik részben csupán ez az egy részlet fog a Tatooine-on játszódni, és rájött, hogy az eleve Tunéziában tartózkodó – Owen Larsot alakító – Joel Edgertonnal, egy kellékbabával, és egy Obi-Wan dublőrrel gyorsan ki tudja pipálni a jelenet nagy részét.

J.W. Rinzler The Making of Star Wars: Revenge of the Sith című könyvében leírta, hogy a snitt forgatását egyfajta „hétpecsétes titokként” kezelték.

Ez egy úgynevezett „részleges” jelenet volt, ami azt jelentette, hogy bizonyos részeket csak évekkel később forgattak hozzá.

A figyelmetekbe ajánljuk