Mark Hamill
Lucasfilm

Mark Hamill előre tudta, hogy ez lesz Star Wars legnagyobb hibája

A Star Wars-univerzum eddigi legnagyobb bakija egyértelműen a Star Wars Holiday Special, ami látványosan nagyot bukott, a Luke Skywalkert alakító Mark Hamill pedig érdekes információkat osztott meg a produkció kapcsán.


A Star Wars Holiday Special egy igen furcsa karácsonyi zenés Csillagok Háborúja-kiadás, amelyben többek között Chewbacca családjával ismerkedhetnek meg a nézők. Az alkotók a produkciót elsősorban promóciós céllal hozták létre, de a rajongók nem igazán nézték jó szemmel a reklámnak is elkönyvelhető különkiadást.

A szóban forgó epizódról pár évvel ezelőtt maga Mark Hamill, a legendás Luke Skywalker karakterét megformáló színész is megszólalt.

Ez is érdekelhet: Lassan 50 éve piszkálják Mark Hamillt a Star Wars egyik legidétlenebb mondata miatt

Hamillt megkérdezték, hogy tudta-e, milyen lesz a végeredmény. Hamill pedig meglepő választ adott a kérdésre:

Ó, igen. Már az elejétől fogva úgy gondoltam, hogy ez egy hiba volt. Egyszerűen semmihez sem hasonlított a Star Wars-univerzumban. És eleinte azt mondtam, hogy nem akarom megcsinálni, de George azt mondta, hogy ez segítene a Star Wars-t a köztudatban tartani, és én csapatjátékos akartam lenni, úgyhogy megcsináltam. És azt is mondtam, hogy szerintem Luke-nak nem kellene énekelnie, így azt a számot kivágták.

Hamill szerint azonban voltak jó tulajdonágai is a sorozatnak:

És most azt hiszem, nem kellene szégyenkeznünk miatta. Fel kéne tenniük a DVD-k extrájára – megmutatja, milyen hihetetlenül gyarlók vagyunk! Ugyanakkor bemutatta Boba Fettet egy animációs szekvenciában, szóval ebből a szempontból jelentős. Ráadásul Art Carney is szerepelt benne, aki az egyik kedvenc komikus színészem.

Külön érdekesség, hogy a színész által említett Boba Fett-jelenet egy részeiből – amiben a fejvadász egy egy mitoszauruszon lovagol – A mandalóri 3. évada is táplálkozott.

Így tehát kijelenthető, hogy a furcsa karácsonyi különkiadás nemcsak a kínos részek miatt maradt emlékezetes.

Forrás: Slash Film

A figyelmetekbe ajánljuk