Sarah Jessica Parker elmesélte ikonikus ruhájának történetét

Sarah Jessica Parker elmesélte ikonikus ruhájának történetét

Pár nap múlva ismét örületesebbnél örületesseb ruhakölteményeket csodálhatunk, hiszen hamarosan elérkezik a 2022-es Met Gala. Sarah Jessica Parker, a vörös szőnyeg legendás veteránja, pedig mindig tudja miképp borzolja fel a kedélyeket.


Az évek során a színésznő olyan toptervezők, mint Giles Deacon vagy a Dolce & Gabbana ruháit viselte, de egyik sem volt olyan ikonikus, mint az a legendás Alexander McQueen költemény.

Az év 2005 volt, a téma pedig anglománia: hagyomány és átmenet a brit divatban. Sarah Jessica Parker ennek apropóján együttműködött az egyik leghíresebb brit tervezővel, és megalkottak egy igazán angolos ruhakölteményt.

YouTube

A megjelenése egy fekete csipkével hímzett, pezsgőszínű tüllből készült, szívecskés nyakkivágású, pántnélküli ruhából, illetve Alexander McQueen kiltjéhez illő tartánból állt.

Ami most a legjobban megfogott ezen a fényképen, az az, hogy látszik, hol ér véget az ő válla és hol kezdődik az enyém, ott van az átfedés. Már egy csomószor láttam ezt a képet, és tudom, hogy mi ez, és tudom, hogy mibe került neki, hogy ezt elkészítse, és hogy mennyire törődött vele. De ami megdöbbentő ezen a fényképen, az az, hogy hol van a fejünk, hogy mennyire óvatos vagyok. Minél félénkebb volt ő, annál félénkebb lettem én. Ezt látom ezen a képen.

– mondta a színésznő.

Majd így folytatta:

Szerelmes voltam belé. Még mindig nálam van minden kitűző, minden anyag, amit levágott. Olyan dolgok vannak a birtokomban, amik semmiségnek tűnnek, de nekem nagyon fontosak.

Sarah Jessica Parker hat évvel később, a 2011-es Met-gálán is vintage McQueent viselt, alig egy évvel a tervező halála után, amikor a múzeum a tiszteletére rendezett egy kiállítást.

(Marie Claire)

A figyelmetekbe ajánljuk