Russel Crowe
Universal Pictures

Egy hajszálon múlott, hogy Russel Crowe otthagyja Gladiátor forgatását – ez állt a háttérben

Russell Crowe majdnem otthagyta a Ridley Scott rendezte Gladiátor című filmet, mivel nagyon nem tetszett neki a forgatókönyv.


A Vanity Fairnek adott interjújában a színész elmondta, hogy abszolút magabiztos volt a saját képességeit illetően, azonban voltak olyan problémák, amik kifejezetten zavarták.

Amiben nem voltam biztos a Gladiátorral kapcsolatban, az az a világ volt, ami körülvett. A lényeg, amit csináltunk, egy nagyszerű koncepció volt, de a forgatókönyv, az egy szemét volt, abszolút szemét. Voltak benne ezek a furcsa jelenetek. Az egyik a szekerekről szólt, és arról, hogy a híres gladiátorok bizonyos típusú szekereket használtak, és hogy néhány híres gladiátornak voltak szponzor szerződései olívaolaj termékeket gyártókkal és hasonló dolgokkal, és ez mind igaz, de tudtam, hogy ez a mai közönség számára nem fog jól csengeni. Azt fogják kérdezni, hogy >> Mi a f..z ez az egész? <<

– mondta Crowe az interjúban.

Ez is érdekelhet: 6 ókori Rómában játszódó film, amit mindenképp érdemes megnézni!

A színész később Oscar-díjat nyert Maximus Decimus Meridius szerepéért, de elmondása szerint fontolgatta, hogy otthagyja a filmet.

Néhányszor elgondolkodtam azon, hogy talán az lenne a legjobb megoldás, ha felszállnék egy repülőre, és lelépnék innen

– vallotta be.

Crowe azonban a Ridley Scottal való hosszas beszélgetések miatt maradt benne a moziban, ami utólag igen jó döntésnek bizonyult.

Egyszer azt mondta nekem: >> Haver, semmit sem fogunk a kamera elé vinni, amiben te nem hiszel 100%-ig <<. Szóval amikor ténylegesen elkezdtük a filmet, 21 oldalnyi forgatókönyvünk volt, amiben megegyeztünk. Egy forgatókönyv általában 103 vagy 104 vagy 110 oldalból áll, valami ilyesmi. Szóval hosszú út állt előttünk, és lényegében ezeket az oldalakat már a film első részében elhasználtuk. Így mire eljutottunk a második helyszínre, ami Marokkó volt, valahogy utolértük magunkat

– folytatta Crowe.

Az interjúban természetesen szóba került az epikus mozi folytatása is: Crowe azt mondta, hogy „kissé féltékeny", amiért nem vehet részt a filmben.

Forrás: Deadline

A figyelmetekbe ajánljuk