Nem mondjuk, hogy a magyar szinkronnal jobb lenne a jelenet, de azért Vass Gábor hangja érthetően kellemesebben cseng.
„A nevem Maximus Decimus Meridius, a Félix légió fővezére, az északi seregek parancsnoka. Egy meggyilkolt fiú apja, egy meggyilkolt asszony férje és megbosszulom. Míg élek, vagy azután."

  A filmtörténelem egyik legendás monológját a Gladiátor című filmben hallhatjuk, amikor Commodus császár (Joaquin Phoenix) arra kéri az általa nem ismert gladiátort (Russel Crowe), hogy fedje fel magát. A Ridley Scott rendezésében 2000-ben bemutatott ötszörös Oscar-díjas film 20 év után már igazi klasszikusnak számít.

  Itthon Vass Gábor tolmácsolásával ismerhették meg a nézők Maximus hangját, de az Instagramon népszerű Cinema Magic jóvoltából az angol mellett még kilenc különböző nyelven hallgathatjuk meg a fenti sorokat. Magyar füllel egészen furcsán hangzik például japánul vagy oroszul a jelenet, de valószínűleg ez fordítva is hasonlóan szokatlan lenne.

  Aki nem emlékezne a jelenetre magyarul, annak itt van a hosszabb verzió:

  Érdemes megnézni a Cinema Magic további tartalmait az Instagramon, mert rengeteg hasonló érdekességet osztottak meg a filmekkel kapcsolatban.

  Related Articles From Your Site

  Friss

  4 + 1 húszéves nyári sláger, amiket még ma is imádunk

  Nyári slágerek, amik a csapból is folytak – valahogy így lehetne jellemezni 2001 legnagyobb diszkóhimnuszait, amiket – egyáltalán nem véletlenül – még ma is imádunk. De vajon mik voltak ezek a számok pontosan? Mire örültek meg az emberek a legnagyobb habpartik közepén? Mutatjuk!

  TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

  Paul Rudd még egyszer utoljára megtréfálta Conant

  Conan O'Brien late night comedy műsora hamarosan véget ér, a színész pedig nem hagyta ki az alkalmat egy utolsó poénra.

  TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

  A Toyota robotja szelfizés közben is képes letörölni az asztalt

  A robotoknak nagy problémát okoznak a visszaverődő és áttetsző felületek, a Toyota megoldotta a problémát.

  TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
  A figyelmetekbe ajánljuk