szobanövény

6 ritka szobanövény, amivel igazán hangulatossá varázsolhatod az otthonod

A ritka szobanövények gondozása kihívást jelenthet, de megfelelő figyelemmel és türelemmel gyönyörű dekorelemekké válhatnak otthonunkban. Íme 6 különleges növény, amit érdemes beszereznünk, ha valami igazán extrára vágyunk!


Viaszvirág (Hoya)

Viaszvir\u00e1g (Hoya)

Unsplash

A Hoyák a trópusi erdőkben őshonosak, és lenyűgöző virágaikkal és levélzetükkel hódítanak. Sokféle hoya faj létezik, azonban mindegyik sajátos megjelenéssel és igényekkel bír. De általában jól tűrik az alacsony fényviszonyokat és a ritkább locsolást.

Fontos, hogy jó vízelvezetésű cserépbe ültessük őket, hogy elkerüljük a különféle betegségeket.

Ez is érdekelhet: Soha nem voltak még ennyire népszerűek a szobanövények

Tillandsia

Tillandsia

Unsplash

A Tillandsia a hagyományos növényekkel ellentétben nem igényel földbe ültetést. Ezek a növények a levegőből veszik fel a vizet és a tápanyagokat. A gondozásuk egyszerű: rendszeres permetezés és közepes fényigény.

Kafferliliom

Kafferliliom

Shutterstock

A kafferliliom lenyűgöző narancsszínű virágjaival dobhatja fel az otthonodat. Inkább a hűvös helyet kedvelik, és tartsuk őket részleges árnyékban. A rendszeres locsolás mellett fontos száraz időszakokat is beiktatni, hogy megfelelően kifejlődjenek a virágok.

Maranta

Maranta

Unsplash

A Maranta levélzetének szokatlan mintájáról ismert. Ezek a növények alacsony fényigénnyel rendelkeznek, de szeretik a magas páratartalmat. Érdemes rendszeresen permetezni a leveleiket, és ne hagyjuk kiszáradni a földjüket.

Broméliák (Bromeliaceae család)

Brom\u00e9li\u00e1k (Bromeliaceae csal\u00e1d)

Shutterstock

A broméliák trópusi növények, amelyek színes levelekkel és egyediségükkel hódítanak. Számos különböző fajtája van, és a legtöbbjüknek nincs szüksége hagyományos földre. Általában közepes vagy alacsony fényviszonyok mellett érzik jól magukat.

Olvasd el ezt is! Egy egyszerű trükk, amivel még szebbé varázsolhatjuk a szobanövényeket

Fekete orchidea (dracula simia)

Fekete orchidea (dracula simia)

Shutterstock

A fekete orchidea egy igazán egyedi és ritka szobanövény. Az orchideákhoz hasonlóan alapos gondozást igényel, és az alacsonyabb hőmérsékletet és magas páratartalmat szeretik. A megfelelő körülmények között azonban lenyűgöző látványt nyújtanak.

A figyelmetekbe ajánljuk