jelenet a The Last of Us című sorozatból
Fotó: Profimédia

5 posztapokaliptikus sorozat, ha nem bírsz várni a The Last of Us következő részéig

Elérhető a várva várt sorozat, a The Last of Us első évadának első része, és máris óriási siker. Ha a következő részig apokalipszis elvonási tüneteid lépnének fel, ajánlunk pár alternatívát.


Szinte pontosan három évvel ezelőtt jött a nagy bejelentést, hogy élőszereplős TV sorozat készül a legendás The Last of Us videojátékból. A régóta várt alkotásban Pedro Pascal (Joel) és Bella Ramsay (Ellie) alakítják a fő karaktereket. A kilenc epizódosra tervezett első évad hivatalosan tegnaptól nézhető az HBO és az HBO Max kínálatában, és a tervek szerint hetente kapjuk meg a folytatásokat.

Az utóbbi években számos sorozatot készítettek arról, hogy mit kezdene a világ egy apokaliptikus esemény következményeivel – a műfaj varázsa töretlen. Összeállítottunk egy listát a legjobb poszt-apokaliptikus tévéműsorokról, amelyeket megnézhetsz, ha már alig bírod kivárni a The Last of Us következő részét!

Ez is érdekelhet: 4 legjobb januárban megjelenő sorozat

1. ​The Walking Dead, AMC

Az AMC The Walking Dead-je kétségkívül az egyik legsikeresebb posztapokaliptikus tévésorozat, amelyből két spinoff is született, és filmes tárgyalások is folynak róla. Az azonos című képregény alapján készült, és egy zombi apokalipszis után kezdődik. Kiderül, hogy minden ember fogékony a zombik kórokozójára, ráadásul nem csak a harapás, hanem a halál révén is. A sorozat középpontjában Rick Grimes, egy seriffhelyettes áll, aki végül a georgiai Atlantából induló csoport vezetője lesz.

​2. Fear the Walking Dead, AMC

A Fear the Walking Dead a már említett The Walking Dead sorozat első spinoffja. Előzménysorozatnak szánták, ami megmagyarázza, hogyan kezdődött a zombiapokalipszis, és hogyan változott a világ olyanná, amilyenre Rick Grimes ébredt a The Walking Dead pilotjában. Eredetileg Los Angelesben játszódik, és egy családot követ, amely a középiskolai tanácsadó Madison Clarkból, tizenéves fiából és lányából, a vőlegényéből és annak előző házasságából származó fiából áll.

Ha tovább olvasnál: Az HBO Last of Us sorozata lehet a legdrágább széria

​3. Az utolsó ember a Földön, Fox

Az utolsó ember a Földön című sorozat ritka, komikus gyöngyszem a legjobb posztapokaliptikus tévésorozatok között. Phil Miller azt hiszi, ő az egyetlen túlélő, miután 2020-ban egy vírus végigsöpör a világon. Az évekig tartó magány után öngyilkosságot próbál elkövetni, de az utolsó pillanatban végre életjeleket lát. Phil és Carol az utolsó két ember lesz a Földön, és úgy gondolják, hogy kötelességük szaporodni és újra benépesíteni a világot. Végül újabb túlélőkkel találkoznak, és összefognak, hogy megküzdjenek a többi (őrült) túlélővel, biztonságos helyet keressenek, és megbirkózzanak az egyre növekvő számú terhes nővel és újszülöttel.

4. ​A hátrahagyottak, HBO

2011. október 14-én a Föld lakosságának nagyjából 2%-a rejtélyes módon eltűnt, ami körülbelül 140 millió embert jelent. A hirtelen távozásnak (Sudden Departure) nevezett eseményt követően teljes káosz alakult ki – az HBO sorozata pedig vallási szemszögből tekint rá a történésekre. A vallások megszűntek, és helyükre két ellentétes csoport lépett: a Bűnös Maradék szekta és a Szent Út. A történet a Garvey és a Murphy család körül forog, akik élete összefonódik, és városról városra költöznek, hogy feldolgozzák a hirtelen távozás okozta traumát.

5. ​A gyilkos eső, Netflix

A gyilkos eső egy dán Netflix sorozat, amely jelenleg a harmadik és egyben utolsó évad megjelenésére vár. A sorozatban Skandinávia szinte minden lakosát kiirtotta egy vírus, amelyet az eső hordoz. Egy testvérpárt követünk, akik hat évvel a kataklizmikus esőzés után előbújnak egy túlélőbunkerből. Küldetésük az, hogy megtalálják apjukat, egy tudóst, aki a bunkerben hagyta őket. Miközben más túlélőkkel összefogva beutazzák a skandináv országokat, a túlélésért küzdenek, és apjuk keresésén keresztül lehetséges válaszok után is kutatnak.


A figyelmetekbe ajánljuk