Last of Us.

Beköszöntött az újév, 2023 első hónapjában a különböző streaming-felületek pedig érdekesebbnél érdekesebb szériákkal árasztanak el bennünket. Ennek apropóján az alábbi cikkben négy olyan, januárban megjelenő sorozatot mutatunk be, amit nem érdemes kihagyni!


Kaleidoszkóp (2023.01.01.) – Netflix

A Netflix egy rablást bemutató thrillerrel indítja az újévet. A sorozat producere Ridley Scott, a főszerepekben pedig a Breaking Badből ismert Giancarlo Esposito és Jai Courtney látható.

A sorozat nyolc epizódos, és mint a legtöbb Netflix-széria, az összes rész ugyanazon a napon fog megjelenni. A sorozat nagy csalija azonban az, hogy az utolsó epizódot leszámítva tetszőleges sorrendben nézheted a szériát.

A narratívát nem lineárisan mesélik el, és az összes epizód az évad utolsó részéhez kötődik.

Maiko-san Chino makanai-san (2023. 01.12.) – Netflix

Az elismert japán indie rendező, Hirokazu Koreeda – akinek a Shoplifters című mozija 2018-ban Cannes-ban elnyerte az Arany Pálmát – ezúttal a kis képernyőn mutatja be legújabb alkotását. A Netflix-sorozat Kiyót (Nana Mori) követi, egy tinédzsert, aki Kiotóba költözik, hogy a tanonc gésák (maikók) szakácsnője (makanai) legyen. A történet Aiko Koyama népszerű mangasorozatán alapul.

The Last of Us (2023.01.15.) – HBO Max

Kétségkívül a január legjobban várt sorozata Neil Druckmann 2013-as, nagy sikerű videojátékának HBO-adaptációja. A Druckmann és az Emmy-díjas Csernobil alkotója, Craig Mazin által közösen tervezett The Last of Us a személyes drámát és az epikus izgalmakat ötvözi a kannibalista mutánsoktól hemzsegő poszt-apokaliptikus Amerikában. Pedro Pascal leveti mandalori páncélját, hogy eljátssza Joelt, a csempészt, akinek a tinédzser Ellie-t (Bella Ramsey) kell biztonságban átvinnie az országon.

Ez is érdekelhet: 5 sorozat, amit mindenképp látnod kell, ha szeretted a Fehér Lótuszt!

Azok a 90-es évek show (2023. 01.19.) – Netflix

Az ikonikus Azok a 70-es évek show első epizódja 1976-ban játszódott, az első részt pedig 1998-ban adták le a tévében. Tekintve, hogy több mint huszonkét éve élünk az új évszázadban, itt az ideje egy ’90-es évekbeli visszatérésnek.

Az eredeti széria egy csapat tinédzser bájos felnövéstörténetét mutatta be a ’70-es évek Wisconsinjában.

Külön érdekesség, hogy a sorozatban olyan későbbi szupersztárok mutatták meg magukat, mint Mila Kunis vagy Ashton Kutcher (akik egy rövid beköszönés erejéig az új szériában is tiszteletüket teszik).

A reboot show visszahozza Red és Kitty Formant (akiket Kurtwood Smith és Debra Jo Rupp alakítanak), valamint az eredeti show legfontosabb helyszínéül szolgáló pincét is. De a sorozat középpontjában egy új szereplőcsoport áll, Eric és Donna lánya és baráti társasága, akik a nagyszülők házában lógnak, és hasonló kalandokban lesz részük, mint az „ősöknek”.

Forrás: Backstage, Showsnob

A figyelmetekbe ajánljuk