Peaky Blinders
Fotó: IMDb

A londoni alvilágban játszódó új sorozattal jelentkezik a Peaky Blinders megalkotója

Az elmúlt évtized egyik legsikeresebb Netflix-sorozata, a Peaky Blinders alkotója, Steven Knight a birminghami gengsztertörténetet lezáró mozifilm mellett egy teljesen új szériával is készül, írja a Collider.


Steven KnightA Thousand Blows című új sorozata a Disney+-ra érkezik majd 2025-ben. A londoni alvilágban játszódó történetben Stephen Graham (Blöff, Az ír) egy bokszolót alakít, akit összehoz a sors egy jamaikai férfivel, Hezekiah Moscow-val (Malachi Kirby). Hezekiah egyre mélyebbre jut a veszélyes londoni alvilágban, ahol kapcsolatba kerül Mary Carral (Erin Doherty), egy legendás, kizárólag nőkből álló bűnbanda vezetőjével.

Ahogy Hezekiah egyre tapasztaltabb bűnözővé válik, összefut Sugar Goodsonnal (Graham) – kettejük veszélyes rivalizálása pedig messze túlmutat a bokszon.

A sorozat ötlete Steven Knighttól származik, akit leginkább a Peaky Blinders megalkotójaként ismerhetünk. Knight a Peaky Blinders sikere óta számos projekten dolgozott már, egyebek között a Jason Momoafőszereplésével készült Apple-féle, See című sorozaton és az Engedetlen hősökön is.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Knight még egyszer, valószínűleg utoljára visszatér a Peaky Blindershez.

A Netflix zöld utat adott a projektnek, amelyben az Oscar-díjas Cillian Murphyújra eljátssza Tommy Shelbyt, a birminghami bűnbanda ikonikus vezetőjét. Az egyelőre cím nélküli filmet Tom Harper rendezi, és még idén elkezdik forgatni.


A figyelmetekbe ajánljuk