Cillian Murphy az Oppenheimerben
Fotó: IMDb

Ismét történelmi drámában játszik főszerepet a friss Oscar-díjas Cillian Murphy

Cillian Murphy az Oppenheimerrel végre a csúcsra ért, hatalmas sikernek örvendő alakításáért ugyanis megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat. A Deadline értesülései szerint az ír színészt hamarosan egy újabb sötét hangvételű történelmi drámában láthatjuk viszont.


Hollywood egyik legfelkapottabb színésze a Blood Runs Coal című történelmi filmben kapta meg következő drámai szerepét. Ezt az Oppenheimerhez hasonlóan a Universal Pictures fogja gyártani, és a Blood Runs Coal: The Yablonski Murders and the Battle for the United Mine Workers of America című könyv adaptációja lesz. A főszerep mellett Cillian Murphy produceri feladatokat is vállal majd a filmben.

A Blood Runs Coal az 1960-as években játszódik Pennsylvaniában. A megtörtént eseményeken alapuló elbeszélés központi alakja Joseph Yablonski, akit feleségével és huszonöt éves lányával együtt meggyilkolnak. A bányászok szakszervezeti elnökének és családtagjainak halála általános káoszhoz és az amerikai szénbányaipar megrendüléséhez vezet. Murphy várhatóan Joseph fiát, Chip Yablonskit fogja alakítani, aki ügyvédként mindent megtesz azért, hogy igazságot szolgáltasson családjának, és kiderítse, valójában milyen mozgatórugók állnak a tragédia mögött.

Az Oppenheimer és a friss, viszonylag alacsony költségvetésű Small Things Like These után a Blood Runs Coal lesz Murphy következő főszerepe. Bár az ír színész már évtizedek óta a pályán van, az atombomba atyjáról szóló történet volt az, amivel igazán a szakma csúcsára került. A 2023-as életrajzi alkotás mellett legfontosabb projektjei közé tartozik a Peaky Blinders, az Eredet és a Nolan-féle Batman-filmek.

Az Oppenheimer elsöprő sikere minden bizonnyal a Blood Runs Coal fogadtatásának is jót fog tenni. Ehhez már csak egy jó rendező és egy illusztris szereplőgárda kéne Murphy mellé – ezek a bejelentések azonban még váratnak magukra, mint ahogy a bemutató dátumáról sem tudunk még semmit.

A figyelmetekbe ajánljuk