Emma Stone
Getty Images

A friss Oscar-díjas Emma Stone a Szegény párák rendezőjének következő filmjében is szerepel

Napokkal azután, hogy a Szegény párákért megkapta második, legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díját, érkezett is a bejelentés: Emma Stone a következő Yorgos Lanthimos-filmben is szerepelni fog, írja a Deadline.


A színész-rendező páros immár harmadik közös nagyjátékfilmjét, a Kinds of Kindnesst 2024. június 21-én fogják bemutatni a mozikban. A Searchlight stúdió csupán néhány nappal azután tűzte ki a nyári dátumot, hogy a 96. Oscar-gálán Emma Stone nyerte a legjobb női főszereplőnek járó díjat.

Érdekesség, hogy az alkotópáros előző két filmje, A kedvenc (2018) és a Szegény párák (2023) is az adott év negyedik negyedévében került a mozikba. Így tehát a Kinds of Kindness lesz az első olyan, Searchlighttal közös Lanthimos-film, amelyet nyáron mutatnak be. Ez minden bizonnyal azt jelenti, hogy az alkotás része lesz a Cannes-i Filmfesztivál programjának – a rendező utoljára 2017-ben, az Egy szent szarvas meggyilkolásával járt a legfontosabb európai fesztiválon.

A Kinds of Kindnessben egy másik ismerős arc, Willem Dafoe is feltűnik majd, aki szintén szerepelt a Szegény párákban. Az A-listás színészeket felvonultató stáb tagja továbbá Jesse Plemons, Hong Chau, Margaret Qualley, Joe Alwyn, Mamoudou Athie és Hunter Schafer is.

Lanthimos a következőképpen harangozta be az antológiafilmet:

Három kortárs történet lesz benne, és van hét színész, akik mindegyik történetben egy-egy karaktert játszanak. Tehát a filmben mind-mind három különböző karaktert fognak alakítani.

Emma Stone visszatérése elég jó ómen Lanthimos számára – mind kritikai, mind anyagi szempontból. A 2023 egyik legjobb filmjének tartott Szegény párák ugyanis 108,7 millió dolláros bevételt hozott világszerte, és négy Oscar-díjat is bezsebelt (legjobb színésznő, legjobb smink és frizura, legjobb jelmezterv és legjobb produkciós tervezés kategóriában). A kedvenc pedig 95 millió dolláros bevétellel zárt, és egy Oscart nyert: Olivia Colman kapta meg érte a legjobb női főszereplőnek járó díjat.

A figyelmetekbe ajánljuk