Cillian Murphy a Peaky Blindersben
Fotó: IMDb

Hivatalos: még idén elkezdik forgatni a Peaky Blinders-filmet

A magyarul Birmingham bandája címen bemutatott sorozat történetét lezáró nagyjátékfilmről már évek óta csöpögtetik a készítők az információkat, hivatalos bejelentésről azonban eddig nem volt szó. Ez most megváltozott: a Deadline értesülései szerint még idén elkezdik forgatni a filmet Cillian Murphy főszereplésével.


A készülő projekttel kapcsolatos információmorzsákat eddig még nem erősítette meg a stúdió, a Shelby-család rajongói most viszont fellélegezhetnek: a mindent lezáró játékfilm hivatalosan is elkészül majd.

A Netflix zöld utat adott a projektnek, amelyben az Oscar-díjas Cillian Murphy visszatér a birminghami család feje, Tommy Shelby ikonikus szerepében.

Az egyelőre cím nélküli filmet Tom Harper (Léghajósok, Háború és béke) rendezi – számára közel sem idegen a sorozat, hiszen az első évad második felében is ő töltötte be ezt a szerepet.

A forgatás még idén elkezdődik, a film alapjául pedig a Peaky Blinders megálmodója, Steven Knight forgatókönyve szolgál. A projekt a Netflix megrendelésére, a BBC Filmmel közösen készül, és többek között Knight és Murphy is vállal majd benne produceri feladatokat.

A cselekmény részleteit és a további szereposztást egyelőre titokban tartják, bár Knight korábban azt nyilatkozta: lehet, hogy a film a második világháború idején játszódik majd.

Cillian Murphy így nyilatkozott a bejelentésről:

Úgy tűnik, Tommy Shelby nem végzett velem. ... Nagyon örömteli, hogy újra együtt dolgozhatok Steven Knighttal és Tom Harperrel a Peaky Blinders filmváltozatán. Ez a projekt a rajongóknak szól.


A figyelmetekbe ajánljuk