Netflix

Két évvel ezelőtt úgy tűnt, hogy a Netflix nagy bajban van: a platform előfizetőinek száma több mint egy évtized óta először csökkent, miközben a versenytársak, például az Amazon Prime Video, a Disney+ és a Max számai rohamos emelkedésnek indultak. A vállalat legfrissebb negyedéves jelentése alapján viszont kijelenthetjük: a Netflix toronymagasan vezet a többi szolgáltató előtt.


A Netflix most közzétett negyedéves jelentése szerint a vállalat ismét virágzik, írja a Slash Film. A streamingszolgáltató eredményei messze felülmúlták az iparági előrejelzéseket: a cég az elmúlt negyedévben nyolcmillió új előfizetőt szerzett, ráadásul ebben az időszakban a profit is 44 százalékkal emelkedett.

Ezek annyira komoly számok, hogy a szakértők kezdik úgy gondolni: a Netflix behozhatatlan előnyre tett szert a streaming-háborúban.

A Netflix hollywoodi irodah\u00e1za

A Netflix hollywoodi irodaháza (illusztráció)

Fotó: Shutterstock

A helyzetet csak tovább tetézi, hogy a Disney, a Warner Bros. Discovery és a Paramount éppen csökkenti a kiadásokat, hogy megfékezze a streaming-platformjaival kapcsolatos veszteségeket.

Bár egy-két éve még nagyon nem ez volt a helyzet, 2024 közepén már nehéz elképzelni, hogy a versenytársak – különösen a Warner Bros. Discovery, amely 2022 óta 70%-os árfolyamzuhanást produkált – valaha is megközelítsék a Netflix eredményeit.

A Netflix legkomolyabb előnye, hogy ők voltak az első nagy cég a streaming-szektorban, ez pedig soha nem fog megváltozni. Az előfizetők tömeges áramlását leginkább annak köszönhetik, hogy sikerült régi, népszerű filmeket és sorozatokat licencelniük a riválisok könyvtáraiból, emellett az összes vállalat közül a legprofibban tudtak terjeszkedni a nemzetközi piacokon.

Ezek mellett már csak hab a tortán a rengeteg saját gyártású film és sorozat, amelyeknek a kiváló eredmények miatt még csak nem is feltétlenül kell nyereségesnek lenniük – szemben például a Disney+-szal és a Max-szal.

A figyelmetekbe ajánljuk