Az ezergyerekes férfi – mit lehet tudni a Netflix legújabb dobásáról?

Az ezergyerekes férfi – mit lehet tudni a Netflix legújabb dobásáról?

Az izgalmas sztorik és a dokumentumfilmek rajongói imádni fogják a Netflix legújabb, Az ezergyerekes férfi című dokumentumfilmjét. De vajon mit lehet tudni a történetről?


A csavaros és fordulatos dokuszéria egy sorozatos spermadonor történetét vizsgálja, aki állítólag 1000 (és potenciálisan még több) gyermeket nemzett tömeges adományozással, mind magánúton, mind pedig több spermabankon keresztül világszerte.

Bár a szóban forgó férfi, Jonathan Meijer nem kívánt részt venni a dokumentumfilmben − „szenzációhajhászásnak és félrevezetőnek" nevezte azt, és elmondta, hogy nem hiszi, hogy az 1000 gyermekről szóló számadat igaz lenne −, számos, a tettei által érintett anya és család történetét halljuk, azt, hogyan vonták felelősségre, valamint azt, hogy milyen messzemenő hatásai vannak a termékenységi csalásnak, és hogy min kell változtatni.

Ez is érdekelhet: Turistaözönre számít ez az olasz falu a Netflix új sikersorozata miatt

Miről fog szólni?

A Netflix szinopszisa szerint a dokumentumfilm „arra a monumentális feladatra vállalkozik, hogy megpróbálja összerakni a Meijer által több országban és kontinensen okozott pusztítást − a 11 hollandiai spermabank és a magánadományok mellett Meijer a világ minden táján adományozott spermát".

A dokumentumfilmben számos olyan szülőt hallhatunk, akik találkoztak Meijerrel, és akik elfogadták a Meijertől származó spermát. Továbbá Eve Wiley, a termékenységi csalásokért küzdő aktivista, valamint egy ügyvéd és egy egészségügyi szakember is megszólal, aki csatlakozott a Jonathan igazságszolgáltatás elé állításáért folytatott küzdelemhez.

Lényegében azt vizsgálja, hogy az olyan férfiak, mint ő − és nem ő az egyetlen tömeges adományozó, akit a dokumentumfilm megvizsgál − miért döntenek úgy, hogy az életüket ennek szentelik, és milyen hatása van ennek. A dokumentumfilm rendezője, Josh Allot kérdezi:

Az embernek egy élete van ezen a Földön − miért dönt úgy valaki, hogy a báját, az intellektusát és a kreativitását arra használja, hogy tömegesen próbáljon szaporodni, és becsapja ezeket az embereket?

Mi igaz a történetből?

Egy nagyon is valós ügyön alapul a sztori, amely a holland polgári bíróságon kötött ki. Jonathan tettei szülők széles körét érintették, akik közül néhányan a megpróbáltatások során szerzett tapasztalataikról beszéltek. Találkozunk egy ausztrál házaspárral, valamint számos hollandiai házaspárral és egyedülálló anyával, akik leírják az útjukat.

Olvasd el ezt is! 4 dokumentumfilm-sorozat a gazdaságról, amiből rengeteget tanulhatunk

A dokumentumfilm július 3-án került fel a Netflixre.

A figyelmetekbe ajánljuk