Részlet a Birmingham bandája című sorozatból
BBC, Netflix

Emiatt lett világsiker a Peaky Blinders

Steven Knight Birmingham bandája (Peaky Blinders ) című drámasorozata a birminghami gengszter, Tommy Shelby (Cillian Murphy) és családjának hőstetteit követi nyomon, feltárva az útjukat, ahogyan törvényessé tették a bűnügyi vállalkozásukat.


Míg Cillian Murphy a sorozat sikerét a popkultúra gengszterek és életmódjuk iránti rajongásának tulajdonította, valamint annak, hogy a széria oly módon ábrázolta a munkásosztályt, amire korábban nem volt példa a televízióban, addig az alkotó, Steven Knight a Netflix jelentőségét emelte ki.

Miután a streaming-szolgáltató 2014-ben megszerezte a sorozat jogait az Egyesült Államokban és világszerte, a Peaky Blinders hatalmas népszerűségnek örvendett az amerikai nézők körében is.

A Deadline-nak adott interjújában a neves forgatókönyvíró kifejtette, hogy nagyon is tisztában van azzal, hogy a Netflix milyen szerepet játszott abban, hogy a Peaky Blinders eljuttatott az amerikai közönséghez. Knight elégedett volt azzal a visszhanggal és szeretettel, amit a sorozat kapott a platformon való megjelenés után, és a közösség reakciója sokat jelentett neki. Knight odáig ment, hogy azt mondta, a Netflix nélkül „nincs semmi".

Knight arra is kitért, hogy amikor elkezdtek dolgozni a sorozaton, nem feltétlenül számítottak arra, hogy globális közönség felkarolja azt. A Peaky Blinders Birminghamben játszódik, és egy valós, 19. századi bűnbanda történetére épül. Az alkotó elmondta, nem gondolta volna, hogy az amerikai közönség hajlandó lesz megnézni és értékelni a szériát.

A Birmingham bandája hatodik és egyben utolsó évada idén áprilisban ért véget, de a történet egy spin-off filmben folytatódik, amelyet Knight jelenleg is ír.

Forrás: Slash Film


A figyelmetekbe ajánljuk