Jelenet az Amikor leszáll az éj című filmből

2024-ben rengeteg izgalmasnak ígérkező filmet mutatnak be a mozikban. Ezek közül van, amelyik csak az év második felében kerül műsorra, de szerencsére jó néhány alkotásra már csak pár napot kell várnunk. Mutatunk 4 filmet, amire akár már le is foglalhatod a jegyedet.


​A majmok bolygója: A birodalom (bemutató: május 9.)

A rendkívül sikeres sorozat új filmje sok-sok évvel a 2017-es A majmok bolygója: Háború után játszódik, és ahelyett, hogy egyértelmű folytatás lenne, egy új történetet mesél el. Miután az emberek teljesen háttérbe szorultak a bolygón, az egyik majomcsoport vezére elkezd más közösségeket rabszolgasorba taszítani – egy másik majom pedig útnak indul, hogy megtalálja a szabadságot. Küldetésének kulcsszereplőjévé válik egy fiatal emberi nő (Freya Allan), bár neki is megvannak a saját tervei.

​A halálkártya (bemutató: május 9.)

A halálkártya igazi kora nyári horrornak ígérkezik. Amikor egy baráti társaság tagjai megszegik a tarot-jóslás legfontosabb szabályát azzal, hogy valaki más pakliját használják, szabadjára engedik az elátkozott kártyákban rekedt gonoszt. A szereplők (Avantika, Jacob Batalon, Humberly González) ezután sorra szembesülnek a sorsukkal, miközben versenyt futnak az idővel, hogy megmeneküljenek a megjósolt jövőtől.

​Furiosa: Történet a Mad Maxből (bemutató: május 23.)

George Miller a 2015-ös, elég jól sikerült Mad Max: A harag útja után ismét visszatér a sorozathoz. A Furiosa az abban a filmben bemutatott, azonos nevű karakter előzménytörténete lesz – a hányattatott sorsú harcost akkor Charlize Theron alakította, fiatalabb énjét pedig az egyre felkapottabb Anya Taylor-Joy formálja majd meg. A főgonosz, Dr. Dementus szerepében Chris Hemsworth is feltűnik majd, a látványvilág és a zene pedig a 2015-ös filmhez hasonló színvonalúnak ígérkezik.

​Amikor leszáll az éj (bemutató: május 30.)

Az Amikor leszáll az éj egy Nicolas Cage által alakított férfiról és tizenéves ikerfiairól (Max Jenkins és Jaeden Martell) szól. A családnak egy világégés után egy eldugott tanyán, közösen kell küzdenie a túlélésért. A reneszánszát élő Cage az első kritikák szerint ismét meggyőző alakítást nyújt a hátborzongatónak ígérkező filmben, amit Benjamin Brewer rendezett.

A figyelmetekbe ajánljuk