meghan markle
Getty Images

Meghan Markle titokban megváltoztatta fia nevét

Meghan és Harry herceg cselekedeteit övező kettőségek még mindig tudnak meglepetést okozni. Legutóbb egy furcsa jelentés kapott szárnyra, amelyben a hercegné állítólag megváltoztatta kisfia, Archie nevét.


Harry herceg és Meghan Markle első gyermeke, Archie Harrison 2019-ben született, egy évvel azután, hogy a pár összekötötte életét a windsori Szent György-kápolnában.

Ez is érdekelhet: Senki nem gondolta, hogy ilyen volt Katalin és Meghan kapcsolata

Miután pedig 2020-ban maguk mögött hagyták a királyi életet, Harry és Meghan Kaliforniába költözött. Az Oprah Winfreyvel 2021-ben készült hírhedt interjú során pedig arról számoltak be, hogy milyen méltatlan módon bántak velük a királyi családban és hosszasan részletezték távozásuk okát.

Akkoriban sokszor emlegették, hogy gyermekeiket a család kizárja az öröklésből, azonban a 2023-as év elején a palota frissítette a weboldalát, majd hivatalosan is bejelentették, hogy Archie és Lilibet megkapták címeiket.

Archie születési anyakönyvi kivonatának megváltoztatásáról szóló részletek azonban ismét szárnyra kaptak a médiában, és a hírek szerint tizenegy nappal a születése bejegyzése után névváltoztatás történt. 2019. június 5-én módosították a hivatalos dokumentumot, és a bejegyzésben már nem Rachel Meghanként szerepelt az édesanyja, hanem „Ő Királyi Felsége, Sussex hercegnője" néven.

Egyes kiadványok és királyi szakértők azt állították, hogy a változtatás, amely mindössze néhány nappal azelőtt történt, hogy Harry és Meghan kiszálltak volna a Vilmos herceggel és Katalin hercegné közös jótékonysági alapítványuktól, egy olyan lépés volt, amellyel ténylegesen meg akarták különböztetni magukat a walesi hercegi házaspártól.

Vilmosék első szülött fiának, György herceg születési anyakönyvi kivonatán Katalin „Katalin Erzsébet" néven szerepel, foglalkozását pedig „az Egyesült Királyság hercegnéje" néven jegyezték fel, ami sokakat meglepett, amikor 2017-ben megjelentek a fotók.

Olvasd el ezt is!Újra előkerült Meghan furcsa megjegyzése Katalin és Vilmos esküvőjéről

A Mirror beszámolójában a királynő korábbi sajtótitkára, Dickie Arbiter azt mondta, hogy a változtatások Archie születési anyakönyvi kivonatán a tervük része lehetett, míg Ingrid Seward királyi szakértő szerint az, hogy egy királyi családtag megváltoztasson egy születési anyakönyvi kivonatot, példátlan, de az előnevek eltávolítása figyelemre méltó.

Talán ez egy újabb jele annak, hogy kétségbeesetten próbáltak mindent másképp csinálni, mint Vilmosék.


A figyelmetekbe ajánljuk